Το κινέζικο κρατικά ελεγχόμενο μέσο PengPai, επιβεβαίωσε κάτι που κυκλοφόρησε πρόσφατα ως φήμη: Το κέντρο συλλογής δεδομένων της κυβέρνησης του Πεκίνου, χρησιμοποιείται σε δραστηριότητες εξόρυξης bitcoin.

Το παραπάνω αναφέρθηκε από τον γνωστό σχολιαστή Colin Wu  στο twitter.

Σύμφωνα με το Γραφείο Οικονομικών και Πληροφοριών του Πεκίνου, υπήρχαν ανησυχίες σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας που σχετίζονται με τις δραστηριότητες εξόρυξης bitcoin. Το PengPai επικαλείται τον Yu Jianing, εκ περιτροπής πρόεδρο της Ειδικής Επιτροπής Blockchain της Κίνας, για να ισχυριστεί ότι οι περιβαλλοντικές απαιτήσεις της χώρας θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ιο "αυστηρά ρυθμιζόμενη" εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Ο Jianing σημείωσε ότι αυτό θα είναι "αναπόφευκτο".

Επίσης αναφέρεται ότι τα κέντρα δεδομένων στην πρωτεύουσα της Κίνας κλήθηκαν να υποβάλουν σχόλια ώστε να "διευθετηθεί η κατάσταση".

Οι κινεζικές αρχές φέρεται να "δίνουν μεγαλύτερη προσοχή" πλέον σε αυτόν τον τομέα. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η εξόρυξη bitcoin και ο απαιτούμενος εξοπλισμός "καταναλώνουν πολύ ηλεκτρισμό για να λειτουργήσουν".

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Nature Communications, που διεξήχθη από την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών και το Πανεπιστήμιο Tsinghua, ισχυρίζεται ότι οι δραστηριότητες εξόρυξης bitcoin στην Κίνα θα απαιτήσουν ηλεκτρική ενέργεια ύψους 296,59 TWh. Κατά συνέπεια, οι ερευνητές υπολογίζουν ότι θα δημιουργηθούν 130,5 εκατομμύρια μετρικοί τόνοι εκπομπών άνθρακα από αυτή την δραστηριότητα.

Επομένως, η πίεση στη χώρα για την έγκριση ενός κανονισμού εξόρυξης κρυπτονομισμάτων θα μπορούσε να ενταθεί. Επίσης, στην ίδια έρευνα υποστηρίζεται ότι το 75% της συνολικής εξορυκτικής ισχύος του δικτύου bitcoin (hashrate) βρίσκεται στην Κίνα. Πάντως αυτά τα δεδομένα αμφισβητήθηκαν από πολλές πηγές. Ο Wu έγραψε σχετικά:

"Αυτά δημιουργούν κάποιον πανικό στην Κίνα. Ωστόσο, η κυβέρνηση της Κίνας λέει ότι απλά διεξήγαγε μια έρευνα. Πάντως τα κέντρα δεδομένων είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθούν για εξόρυξη bitcoin, χρησιμοποιούνται κυρίως για εξόρυξη ETH και Filecoin."

 

 

Οι διακοπές ρεύματος στην κινεζική επαρχία Xinjiang έπληξαν  την εξορυκτική ισχύ του δικτύου bitcoin (hashrate). Οι επιχειρήσεις εξόρυξης σταμάτησαν λόγω επιθεωρήσεων ασφαλείας από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Αν και αυτός ο τομέας των κρυπτονομισμάτων επηρεάστηκε άμεσα, ο Wu ισχυρίζεται ότι τα μέτρα δεν επικεντρώνονται στην εξόρυξη του bitcoin, αλλά αποτελούν μέρος μιας μελέτης "συνολικής ασφάλειας" του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας στη βορειοδυτική Κίνα. Τα δεδομένα που παρέχονται από το OKLink και κοινοποιούνται από τον δημοσιογράφο δείχνουν ότι το hashrate του bitcoin έχει ανακάμψει.

Όπως φαίνεται, πριν την εμφάνιση των πρόσφατων προβλημάτων και δυσλειτουργιών η συνολική εξορυκτική ισχύος του δικτύου bitcoin (hashrate) βρισκόταν στα 172 TH/s, ενώ τώρα (μετά την επαναφορά του δικτύου)) βρίσκεται στα 154 TH/s. Αυτά είχαν σαν συνέπεια, το δίκτυο του bitcoin να αντιμετωπίσει υψηλά επίπεδα συμφόρησης με τα τέλη συναλλαγών να ανεβαίνουν σε μεγάλο ύψος, κατά μέσο όρο 150 sat/vB (περίπου 11 δολάρια).

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.