Σε έρευνα που διεξήχθη, αποκαλύφθηκαν οι διάφορες απόψεις των Ρώσων πολιτών έναντι των κρυπτονομισμάτων. Ορισμένοι πιστεύουν ότι τα κρυπτονομίσματα εντός 10 ετών θα αντικαταστήσουν τα "παραδοσιακά" fiat νομίσματα.

Την έρευνα διεξήγαγε η Otkritie Bank, μια από τις δέκα μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας με έδρα την Μόσχα. Όπως αποκάλυψε το NordNews, γενικά, το 14% των ερωτηθέντων είναι εκείνο που πιστεύει πως τα κρυπτονομίσματα μέσα στα επόμενα δέκα θα αντικαταστήσουν τα παραδοσιακά νομίσματα. Μιλώντας για τις βορειοδυτικές περιοχές της χώρας, το ποσοστό αυτό πέφτει στο 8%, ενώ το 34% των κατοίκων αυτών των περιοχών δεν πιστεύει ότι τα κρυπτονομίσματα μπορούν να αντικαταστήσουν οποιαδήποτε χρήση των μετρητών, με το 50% όμως να πιστεύει ότι τα κρυπτονομίσματα θα υπάρχουν και θα χρησιμοποιούνται σαν νέες εξειδικευμένες νομισματικές μονάδες. Αυτά είναι τα χαμηλότερα ποσοστά σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα.

Στην Μόσχα και τις περιοχές γύρω από αυτήν, το 21% πιστεύει ότι τα κρυπτονομίσματα θα καθιερωθούν εντός δεκαετίας, ενώ το 46% πιστεύει ότι σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες θα είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιούν ότι είδους νόμισμα επιθυμούν, οπότε δεν θα είναι αναγκαία η κατάργηση των μετρητών.Το 68% των κατοίκων των βορειοδυτικών περιοχών πιστεύει ότι σε 10 χρόνια οι τράπεζες θα συνεχίζουν να παρέχουν τις κλασσικές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες που παρέχουν και τώρα, ενώ το 32% πιστεύει ότι θα μετατραπούν σε ιδρύματα παροχής και μη οικονομικών υπηρεσιών. Για λόγους σύγκρισης των τάσεων, να σημειώσουμε ότι τα αντίστοιχα ποσοστά στην Μόσχα και τις γύρω περιοχές είναι 38%, ενώ στον Βόρειο Καύκασο μόνο 25%.

Πάντως το 38% των ερωτηθέντων, πιστεύει ότι είναι εντελώς αδύνατο να εγκαταλείψουν τα μετρητά όσο αυτό δεν εφαρμόζεται παγκοσμίως.

Η έρευνα διεξήχθη το χρονικό διάστημα 12 - 16 Απριλίου σε δείγμα 1000 ατόμων Ρώσικης υπηκοότητας, ηλικίας 18 - 65 ετών που κατοικούν σε πόλεiς με πληθυσμό μεγαλύτερο των 100.000 κατοίκων.

Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας συμβαδίζουν με τις πρόσφατες δημοσιεύσεις του World Gold Council (WGC), σύμφωνα με τις οποίες το πέμπτο δημοφιλέστερο επενδυτικό όχημα (με ποσοστιαία βαθμολογία περίπου 17%) στην Ρωσία, είναι τα κρυπτονομίσματα, παρά το γεγονός ότι ο χώρος των κρυπτονομισμάτων στην χώρα βρίσκεται σε "γκρίζα ζώνη" από πολλές απόψεις.


To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.