Παρά το γεγονός ότι το bitcoin συνεχίζει να είναι το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα για τους Αμερικάνους, η πλειοψηφία τους κατέχει σημαντικά ποσά αποτελούμενα από LTC, ETH, και BCH, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας.

Το προηγούμενο διάστημα ήταν διάστημα μετασχηματισμού του χώρου των κρυπτονομισμάτων, με την πανδημία του COVID-19 να παίζει καταλυτικό ρόλο.

Ένας σημαντικός αριθμός μεγάλων εταιρειών και ιδρυμάτων εισήλθε στον χώρο, όπως οι MicroStrategy, MassMutual, Tesla και πολλές άλλες, αλλάζοντας την φυσιογνωμία του αλλά προπάντως οδηγώντας την αγορά των κρυπτονομισμάτων σε πρωτόγνωρα ύψη. Αντίστοιχα αυξήθηκε και ο βαθμός υιοθέτησης των κρυπτονομισμάτων.

Για να γίνει κατανοητή η συμπεριφορά και η οπτική του κοινού, η Gemini διεξήγαγε έρευνα της οποίας το σημαντικότερο εύρημα είναι το γεγονός ότι το 14% όσων συμμετείχαν στην έρευνα έχουν αγοράσει ψηφιακά στοιχεία με την πλειοψηφία, για την ακρίβεια το 74% να είναι άνδρες, και το 26% γυναίκες.

Όταν πηγαίνουμε στα ηλικιακά δεδομένα, προκύπτει ότι οι περισσότεροι επενδυτές σε κρυπτονομίσματα και άλλα συναφή στοιχεία είναι μεταξύ 25 και  44 ετών. Όπως σημειώνεται στα αποτελέσματα της έρευνας "τα στοιχεία δείχνουν ότι ο μέσος κάτοχος κρυπτονομισμάτων είναι άνδρας 38 ετών, ενώ τα ετήσια εισοδήματά του είναι περίπου 111.000 δολάρια."

 

 

Το 63% των συμμετεχόντων είπε ότι ενδιαφέρεται να κατανοήσει την λειτουργία των κρυπτονομισμάτων, ενώ το 23% δήλωσε ότι αδιαφορεί. Οι περισσότεροι από όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τα κρυπτονομίσματα, είναι γυναίκες.

"Παρά το γεγονός ότι το 26% των κατόχων κρυπτονομισμάτων είναι γυναίκες, βλέπουμε μια σημαντική  δυναμική αλλαγής. Οι γυναίκες που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τα ψηφιακά νομίσματα είναι περισσότερες (53%) αντιπροσωπεύοντας μια σημαντική δυναμική αλλαγής".

Στα αποτελέσματα της έρευνας υπογραμμίζεται ότι το bitcoin παραμένει το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα για την πλειοψηφία των πολιτών των ΗΠΑ. Περίπου το 95% δήλωσε εξοικειωμένο με το BTC, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για το ETH είναι 38%. Για τα υπόλοιπα είναι ως εξής: BCH – 24%, LTC – 16%, USDT – 11%, LINK – 8%, XRP – 6%, BNB – 5%, και για το ADA – 2%.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το 87% όσων είχαν ήδη αγοράσει ψηφιακά στοιχεία, είπαν ότι κατέχουν bitcoin. Ether, Bitcoin Cash, και Litecoin έλαβαν τα ακόλουθα ποσοστά 36%, 22%, και 21%, αντίστοιχα.

Ενδιαφέρον εύρημα πάντως είναι το εξής: Η μέση κατανεμημένη αξία των κατεχόμενων κρυπτονομισμάτων είναι 11.000 δολάρια σε BCH, 10.000 δολάρια σε ETH, 9.000 δολάρια σε LTC και μόνο 8.500 δολάρια σε BTC!

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.