Η κυριακάτικη οπισθοχώρηση του bitcoin θα μπορούσε να είναι μόνο η αρχή μιας τεράστιας διόρθωσης που θα μπορούσε να οδηγήσει το ψηφιακό νόμισμα μέχρι τα 20.000 δολάρια, δήλωσε ο Διευθυντής Επενδύσεων (Chief Investment Officer - CIO) της Guggenheim Partners, Scott Minerd. Ωστόσο, ο Minerd είναι αισιόδοξος για το μακροπρόθεσμο μέλλον του, θεωρώντας μια πιθανή τιμή έως τα 600.000 δολάρια για τα επόμενα χρόνια.

Από την στιγμή που το bitcoin  έφτασε στο τελευταίο υψηλότερο όλων των εποχών (ATH) των 65.000 δολαρίων την περασμένη εβδομάδα, το ψηφιακό νόμισμα άρχισε να υποχωρεί. Η κατάσταση εντάθηκε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και σε λίγες ώρες, το BTC έπεσε στο χαμηλότερο σημείο τριών εβδομάδων, στα 51.500 δολάρια.

Παρά το γεγονός ότι η τιμή του παρουσίασε ανάκαμψη κατά μερικές χιλιάδες δολάρια, το bitcoin εξακολουθεί να υποφέρει και δεν μπορεί να φτάσει πάνω από το όριο των 60.000 δολαρίων. Ο Scott Minerd, CIO της Guggenheim Partners, αναφέρθηκε σε αυτή την υποχώρηση της τιμής του bitcoin κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξής  του στο CNBC. Ο Minerd πιστεύει ότι θα υπάρξει περισσότερος πόνος στην πορεία του BTC.

"Δεδομένης της τεράστιας κίνησης που είχαμε στο bitcoin βραχυπρόθεσμα, τα πράγματα είναι πολύ φουσκωμένα και νομίζω ότι θα έχουμε μια σημαντική διόρθωση στο bitcoin."

 

 

Το στέλεχος προχώρησε ακόμη περισσότερο και μας έδωσε έναν πιο συγκεκριμένο στόχο - σημείωσε ότι το bitcoin θα μπορούσε να υποχωρήσει περισσότερο από 50% από την τρέχουσα θέση του και να πιάσει το ρεκόρ του 2017, δηλαδή περίπου τα 20.000 δολάρια.

Παρόλο που μια τόσο σημαντική πτώση της τιμής θα ήταν καταστροφική για το κρυπτονόμισμα, ο Minerd την χαρακτήρισε ως μέρος της "φυσιολογικής εξέλιξης σε μια μακροπρόθεσμη ανοδική αγορά".

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι ο Minerd έχει κάνει και στο παρελθόν τέτοιες απαισιόδοξες προβλέψεις. Τον Ιανουάριο, όταν το bitcoin κατέγραφε ρεκόρ ανόδου με την τιμή του στα 42.000, είχε προβλέψει και τότε μια πτώση στα 20.000 δολάρια.

Ξέχωρα όμως από τις βραχυπρόθεσμες προβλέψεις τους, ο Minerd, και η Guggenheim Partners είναι εξαιρετικά αισιόδοξοι μακροπρόθεσμα.

Έκανε κάποια σοκαριστικά σχόλια, δείχνοντας ότι η εταιρεία του περιμένει από το bitcoin να φτάσει τις 400.000 ή ακόμα και τις 600.000 δολάρια!

Σε μια τέτοια περίπτωση, η κεφαλαιοποίηση του κρυπτονομίσματος θα ξεπερνούσε τα 11 τρισεκατομμύρια δολάρια. Θα ήταν πέντε φορές μεγαλύτερο από την Apple για παράδειγμα. Ή θα εξισωνόταν με τον χρυσό, που επίσης η κεφαλαιοποίησή του στην αγορά είναι περίπου 11 τρισεκατομμύρια δολάρια!

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.