Σύμφωνα με τον Antoine Le Calvez, ο οποίος είναι επικεφαλής μηχανικός δεδομένων στην CoinMetrics, πήρε 122 λεπτά για να εξορυχθεί το block 679.786.

Το block αυτό εξορύχθηκε από την ομάδα εξόρυξης F2Pool.

Σύμφωνα με τον κώδικα του bitcoin, κάθε δέκα λεπτά δημιουργείται ένα block, οπότε αυτό που συνέβη είχε μία πιθανότητα στις 200.000 για να γίνει.

Αυτό ήταν και το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ανάμεσα στην δημιουργία δύο block από τον Οκτώβριο του 2011, όπου χρειάστηκαν 144 λεπτά για την εξόρυξη του block 149.097.


 

Τις τελευταίες μέρες λόγω των προβλημάτων που παρατηρήθηκαν στις εγκαταστάσεις εξόρυξης bitcoin στην επαρχία Ξινγιάνγκ της Κίνας μετά από το ολικό blackout του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στις 15 Απριλίου, ο χρόνος εξόρυξης έχει επιβραδυνθεί. Η διακοπή του ρεύματος προκάλεσε την πτώση  της συνολικής εξορυκτικής (hashrate) ισχύος του δικτύου του bitcoin κατά 45%.

Όπως είπαμε, στο blockchain του bitcoin δημιουργείται ένα block κάθε 10 λεπτά. Βέβαια υπάρχουν και ανωμαλίες σε αυτή την κανονικότητα. Το block 0, το αποκαλούμενο "genesis block" που εξορύχθηκε από τον Satohi Nakamoto, στις 3 Ιανουαρίου του 2009 και το block 1, κατέχουν το ρεκόρ του μεγαλύτερου χρονικού διαστήματος μεταξύ τους, αφού χρειάστηκαν 5 ημέρες, 8 ώρες και 39 λεπτά.

Ακολούθησαν δύο άλλα block στις 22 Μαϊου του 2009 και στις 5 Ιουνίου του 2009 που χρειάστηκαν μία ημέρα και μία ώρα και τα δύο.


To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.