Το dogecoin παρά την θύελλα που χτύπησε την αγορά των κρυπτονομισμάτων το σαββατοκύριακο που μας πέρασε ...δεν κατάλαβε σχεδόν τίποτα.

Το dogecoin (DOGE) σε επταήμερα βάση έχει καταγράψει άνοδο 364% με τιμή διαπραγμάτευση την ώρα που γράφεται το κείμενο να ξεπερνά το 0,4 του δολαρίου!

Αρκετά μεγάλα ανταλλακτήρια όπως το Binace και το Kraken πρόσθεσαν την δυνατότητα αγοράς  DOGE από τις πλατφόρμες τους.

Απ' ότι φαίνεται το dogecoin θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία και μετά τις 20 Απριλίου που για τις ΗΠΑ είναι η "εθνική μέρα κάνναβης". Στο twitter γίνεται ένας μικρός χαμός με το hashtag "#DogeDay420", με έναν ενθουσιώδη υποστηρικτή του dogecin να γράφει:

"Μην πουλήσετε τα #dogecoin στις 4/20!! Όσο γίνεται πιο δελεαστικό τόσο ψηλότερα πηγαίνει. Περιμένετε έως ότου ο Elon Musk προσγειωθεί στο φεγγάρι και ρίξει ένα νόμισμα. Είναι προγραμματισμένοι να απογειωθούν στις 22. Θα χτυπήσει το 1 δολάριο συν!"

...και αφήνει το καλύτερο για το τέλος:

"Δεν είμαι οικονομικός σύμβουλος, [είμαι] απλά μέντιουμ. #DogeDay420."

Πέρα από την πλάκα όμως, το φαινόμενο του dogecoin είναι αρκετά σοβαρό. Ας δούμε μερικά στοιχεία.

 

 

Ένας τεράστιος όγκος 16 δισεκατομμυρίων DOGE αγοράστηκαν από 64.000 διευθύνσεις σε τιμές που κυμάνθηκαν από τα 0,305 μέχρι τα 0,310 του δολαρίου.

Ωστόσο η πλειοψηφία των διευθύνσεων αγόρασε DOGE πριν τις 12 Απριλίου σε τιμή χαμηλότερη από 0,065 του δολαρίου, και μιλάμε για 3,39 εκατομμύρια διευθύνσεις που έχουν φυσικά και καλά κέρδη και μάλλον πρόκειται για HODLers.

Το παρακάτω tweet είναι ίσως χαρακτηριστικό για το τί συμβαίνει με το DOGE:

Το Social Engagement για το Dogecoin είναι επί του παρόντος 931% με την κοινωνική κυριαρχία πάνω από 536%. Οι δείκτες αυτοί είναι πέρα από κάθε προσδοκία, δεδομένου ότι ο Elon Musk δεν έχει δημοσιεύσει τίποτα για το Dogecoin από την περασμένη εβδομάδα ώστε να δώσει νέο καύσιμο στην δημοτικότητα του ...νομίσματος.

Πριν μια εβδομάδα, εάν κάποιος μελετούσε με γνώμονα την λογική την αγορά, θα είχε επισημάνει ότι η τρέχουσα θέση του Dogecoin στις τιμές ήταν εκτός λογικής. Ωστόσο, όπως εφαίνεται, η αγάπη που δείχνει η κοινότητα στο DOGE υπερβαίνει κατά πολύ τα θεμελιώδη στοιχεία προς το παρόν, και ενώ η επένδυση στο νόμισμα αυτό είναι μια ριψοκίνδυνη κίνηση, οι αποδόσεις ενδεχομένως να ξεπεράσουν και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες.

Φυσικά δεν πρέπει να μας διαφεύγει και το γεγονός ότι ο κόσμος του DΟGE αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από νεαρόκοσμο που του αρέσει ο χαβαλές και θέλει να τα κάνει όλα και να τα κάνει όπως αυτός νομίζει. Είναι κάτι που φάνηκε και με την ιστορία της GameStop...

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.