Η έναρξη του πρώτου Διαπραγματεύσιμου Αμοιβαίου Κεφαλαίου Κρυπτονομισμάτων (Crypto ETF) αναβλήθηκε για λίγες μέρες αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κάτι αρνητικό. Αντίθετα η Τράπεζα η Βραζιλίας μπαίνει στην παρέα όσων εκδίδουν τέτοια ETF, ακολουθώντας τα βήματα των Bank Itaú και BTG Pactual.

Σύμφωνα με επιστολή  της Hashdex προς τους πελάτες της, η προαναφερθείσα κρατική τράπεζα θα προσφέρει στους πελάτες της την δυνατότητα αγοράς του Crypto ETF της Hashdex, η διαπραγμάτευση του οποίου θα διενεργείται υπό το διακριτικό "HASH11".

Με άλλα λόγια, οι πελάτες της Τράπεζας της Βραζιλίας (Banco do Brasil) θα μπορούν να αποκτήσουν έκθεση στο κεφάλαιο που "μιμείται" το Nasdaq Crypto Index (NCI). Στην επιστολή ξεκαθαρίζεται ότι η έναρξη διαπραγμάτευσης του ETF θα λάβει χώρα στις 26 Απριλίου του 2021, αντί στις 22 Απριλίου όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά.Με αυτή την κίνηση, το τραπεζικό ίδρυμα γίνεται η πρώτη κρατική τράπεζα παγκοσμίως που προσφέρει τέτοια δυνατότητα στους πελάτες της.

Σύμφωνα με την Hashdex οι εντολές συνδρομών μπορούν να κατατεθούν έως τις 20 Απριλίου, και αυτές μόνο από εγκεκριμένους αδειοδοτημένους πράκτορες οι ο οποίοι μπορούν να ενεργήσουν είτε για λογαριασμό τους είτε για λογαριασμό των πελατών τους.

Το ETF της Hashdex,  HASH11, ο συντονισμός του οποίου έγινε από τις τράπεζες BTG Pactual, και Genial, περιλαμβάνει τα εξής κρυπτονομίσματα: bitcoin (BTC), ethereum (ETH), litecoin (LTC), chainlink (LINK), bitcoin cash (BCH), και Stellar (XLM).

Η διαπραγμάτευση του HASH11 στο Χρηματιστήριο της Βραζιλίας σημειώνει ένα ακόμη ορόσημο στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων. Πάντως το HASH11 δεν θα είναι προσβάσιμο σε όλους. Οι αυστηροί κανονισμοί της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (CVM) εμποδίζουν την πρόσβαση των μικρών επενδυτών στο HASH11 λόγω του "υψηλού βαθμού κινδύνου" που εμπεριέχει. Πρόσβαση έχουν μόνο επαγγελματίες επενδυτές που έχουν επενδύσεις μεγαλύτερες από 10 εκατομμύρια Ρεάλ Βραζιλίας (1,79 εκατομμύρια δολάρια) στις χρηματαγορές.


To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.