Η διεύρυνση του πλήθους των επενδυτικών οργανισμών που στρέφονται στα κρυπτονομίσματα φαίνεται να επιταχύνεται. Σύμφωνα με τα τελευταία νέα, ένα hedge fund σχεδιάζει να διαθέσει το 1,5% του κεφαλαίου του σε ένα μπουκέτο κρυπτονομισμάτων.

Πρόκειται για το Brevan Howard, ένα ευρωπαϊκό hedge fund που βουτάει και αυτό στα ζεστά νερά των επενδύσεων στα κρυπτονομίσματα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων ετοιμάζεται να επενδύσει  84 εκατομμύρια δολάρια σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, αντιπροσωπεύοντας το 1,5% του αντισταθμιστικού κεφαλαίου υψηλού κινδύνου, ύψους 5,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι Jonny Steindorff και Tucker Waterman, συνιδρυτές της εταιρείας επενδύσεων σε στοιχεία κρυπτονομισμάτων, Distributed Global, θα επιβλέψουν την αρχική κατανομή.Σύμφωνα με άτομο που είναι εξοικειωμένο με το θέμα, το hedge fund θα έχει ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο εστιάζοντας σε διάφορα στοιχεία κρυπτονομισμάτων εκτός από το bitcoin και το ethereum. Ο συνιδρυτής του, Alan Howard, έχει τεράστια εμπειρία στον τομέα, επενδύοντας σε κρυπτονομίσματα και υποστηρίζοντας τα κρυπτονομίσματα της One River Asset Management  που εδρεύει στις ΗΠΑ.

Ο Howard επεκτείνει τις επενδύσεις του μετά από ένα χρόνο κερδών ρεκόρ. Ακολουθεί τα βήματα των Paul Tudor Jones  και Stanley Druckenmiller, γνωστών διαχειριστών hedge fund που έχουν μετατραπεί σε εξέχοντες υποστηρικτές του bitcoin, αποκαλώντας το bitcoin καλύτερη αντιστάθμιση έναντι της πτώσης των fiat νομισμάτων, από ότι ο χρυσός.

Σε συνέντευξή του στο CNBC ο Druckenmiller ο οποίος συνέπραξε με τον Paul Tudor Jones επενδύοντας σε bitcoin, είχε πει:

"Κατά κάποιον τρόπο είμαι δεινόσαυρος, αλλά με έχει ζεστάνει το γεγονός ότι το bitcoin θα μπορούσε να είναι μια κατηγορία περιουσιακών στοιχείων πολύ ελκυστική ως αποθήκη αξίας"

O Jones άρχισε να αγοράζει bitcoin πέρυσι, όταν το COVID-19 έπληξε τις παγκόσμιες αγορές τον Μάρτιο. Το hedge fund του, η Tudor Investment Corporation, επενδύει μέρος του κεφαλαίου της σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin.


To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.