Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε εκτελεστική εντολή  το πρωί της Τετάρτης, με την οποία κηρύσσεται εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης και επεκτείνονται οι κυρώσεις ως απάντηση σε ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις.

Η εκτελεστική εντολή περιγράφει τις προτεραιότητες που πρέπει να θέσει το Υπουργείο Οικονομικών ώστε να αποκλειστούν στις ΗΠΑ συναλλαγές από οποιονδήποτε αποφασίζει το Γραφείο Ελέγχου Εξωτερικών Περιουσιακών Στοιχείων (OFAC) ότι έχει συμμετάσχει σε μια σειρά δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας με τον ρωσικό τεχνολογικό τομέα ή την ανάληψη "δράσεων ή πολιτικών που υπονομεύουν τις δημοκρατικές διαδικασίες ή θεσμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες ή στο εξωτερικό."

Ταυτόχρονα, η OFAC απάντησε στην εντολή  απαγορεύοντας στα αμερικανικά ιδρύματα να αγοράσουν ρωσικά ομόλογα ή να δανείσουν στη Ρωσική Κεντρική Τράπεζα, το Υπουργείο Οικονομικών ή το Εθνικό Ταμείο Πλούτου.

 

 

Παράλληλα με την ανακοίνωση, το γραφείο προσέθεσε  28 διευθύνσεις κρυπτονομισμάτων - συμπεριλαμβανομένων των BTC, ETH, LTC, BCH, DASH, ZEC και XVG - που σχετίζονται με τις νέες προσθήκες στη λίστα κυρώσεων. Τον τελευταίο χρόνο, η OFAC επέβαλε κυρώσεις σε διευθύνσεις κρυπτονομισμάτων που φέρονται να συνδέονται με προσπάθειες παρέμβασης στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Η εντολή στοχεύει επιπλέον, οποιονδήποτε διευκολύνει "παραπλανητικές ή δομημένες συναλλαγές ή συναλλαγές για την παράκαμψη τυχόν κυρώσεων των Ηνωμένων Πολιτειών, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ψηφιακών νομισμάτων ή περιουσιακών στοιχείων ή της χρήσης φυσικών στοιχείων."

Οι προηγούμενοι στόχοι της OFAC περιλαμβάνουν τον Οργανισμό Έρευνας Διαδικτύου και το Project Lakhta μέσω πορτοφολιών κρυπτονομισμάτων.

Οι όροι της εντολής έχουν μεγάλο εύρος. Περιλαμβάνεται η υπεράσπιση της εδαφικής κυριαρχίας των συμμάχων των ΗΠΑ, και αυτό συμβαίνει την χρονική στιγμή που η Ρωσία αναπτύσσει στρατεύματα στα σύνορά της με την Ουκρανία και τις αποσχισμένες περιοχές Luhansk και Donetsk.

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.