Εκείνοι που βρίσκονται πίσω από την κλοπή bitcoin από το ανταλλακτήριο Bitfinex το 2016, μετακίνησαν 12.000 bitcoin, που αξίζουν περίπου 750 εκατομμύρια δολάρια.

Η μετακίνηση αυτή παρατηρήθηκε από το Whale Alert, που την ανακοίνωσε στο twitter.

Η μετακίνηση αυτή των bitcoin δεν έγινε με μία μόνο συναλλαγή, αλλά με περισσότερες από 30. Για την ακρίβεια έχουν μετακινηθεί 11.799 BTC. Κάποιες μικρότερες μετακινήσεις των κλεμμένων bitcoin είχαν σημειωθεί και την περασμένη χρονιά.

Αυτή η μετακίνηση σημειώθηκε μια μέρα που το bitcoin έφτασε στο υψηλότερο σημείο όλων των εποχών ενώ για πρώτη φορά ξεκίναγε και η διαπραγμάτευση της μετοχής ενός ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων, του Coinbase στο χρηματιστήριο. Γεγονός που καλύφθηκε σε μεγάλη έκταση από τα μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως, και το οποίο φυσικά έδωσε μια παραπάνω ώθηση στην χθεσινή άνοδο της τιμής του bitcoin.

Αναλυτές πάντως δεν πιστεύουν ότι αυτή η μετακίνηση θα έχει κάποια επίδραση στην διαμόρφωση της τιμής του bitcoin. Τουλάχιστον όχι άμεσα.

Η ποσότητα πάντως των bitcoin που μετακινήθηκαν δεν αντιπροσωπεύει παρά το 10% μόλις των κλεμμένων bitcoin!

Τα ανταλλακτήρια διαθέτουν μέσα για την αποφυγή ρευστοποίησης αυτών των νομισμάτων, αν και οι κλέφτες διαθέτουν και αυτοί από την μεριά τους τρόπους ρευστοποίησης.

 

 

Κάποιοι πιστεύουν ότι αυτή η μετακίνηση ήταν ένας τρόπος διασποράς φόβου στην αγορά ώστε να υπάρξει πίεση των τιμών προς τα κάτω. Είναι και αυτός ένας τρόπος δημιουργίας κερδών, αν και δεν φαίνεται πολύ πιθανό αυτό το σενάριο ή τουλάχιστον δεν φαίνεται να λειτούργησε έτσι.

Η κλοπή από το Bitfinex συνεχίζει να στοιχειώνει την αγορά.

Η κλοπή που σημειώθηκε το 2016μεστοχο τα bitcoin του bitfinex, υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες και για αυτό συγκλόνισε όλη την σχετική αγορά. Εκλάπησαν 119.756 bitcoin, σημερινής αξίας άνω των 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων με σημερινές τιμές! Όταν συνέβη προκάλεσε καταβαράθρωση της αγοράς κατά 20%.

Η υπόθεση κατέληξε σε ένα μερικό συμπέρασμα. Δύο αδέλφια ισραηλινής υπηκοότητας θεωρήθηκαν εν μέρει υπεύθυνοι για την επίθεση. Από τότε, περίπου το 1-2% των κλεμμένων bitcoin μετακινήθηκε περιστασιακά. Νομίσματα αξίας περίπου 97 εκατομμυρίων δολαρίων μετακινήθηκαν τον Νοέμβριο του 2020. Αυτή η μετακίνηση συνέβη πάλι σε στιγμή που η τιμή του bitcoin έφτανε στα νέα υψηλά όλων των εποχών.

Για την ιστορία να πούμε ότι οι πελάτες του Bitfinex που ήταν και τα τελικά θύματα αυτής της κλοπής, αποζημιώθηκαν με άλλα κρυπτονομίσματα...

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.