Η WisdomTree ανακοίνωσε  την εγγραφή του υποστηριζόμενου από φυσικά bitcoin Διαπραγματεύσιμου Προϊόντος (ETP - Exchange Traded Product) της γερμανικό Χρηματιστήριο Börse Xetra.

Το WisdomTree Bitcoin ETP, είναι ήδη εγγεγραμμένο στο SIX, Το Ελβετικό Χρηματιστήριο Αξιών από τον Δεκέμβριο του 2019 με το διακριτικό BTCW.

Η εγγραφή του WisdomTree Bitcoin ETP στο Börse Xetra ακολουθεί την έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές της Σουηδίας, για διανομή αυτού του ETP στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι Γερμανοί επενδυτές μέσω του WisdomTree Bitcoin ETP θα μπορούν να αποκτήσουν έκθεση στο bitcoin, χωρίς να είναι αναγκαστικά κάτοχοι του ψηφιακού νομίσματος.

 

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της WisdomTree, Jonathan Steinberg λέει για το Bitcoin ETP της εταιρείας του ότι είναι το πιο φιλικό προς τους επενδυτές:

"Πιστεύουμε ότι το WisdomTree Bitcoin, είναι το πιο φιλικό Bitcoin ETP στην αγορά, και είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να κάνουμε αυτό το ETP προσιτό σε περισσότερους επενδυτές, μέσω της εγγραφής του στο Xetra."

Ο Alexis Marinof, επικεφαλής της WisdomTree για την Ευρώπη δήλωσε:

"Ήταν φιλοδοξία μας η είσοδος του WisdomTree Bitcoin ETP στην Ε.Ε. από τότε που αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε ένα ETP κρυπτονομίσματος, και αυτό κατέστη δυνατό με την εξέλιξη του ρυθμιστικού τοπίου. Η κίνηση αυτή αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο για το καλύτερο προϊόν στην κατηγορία του και απηχεί τις ανησυχίες των Θεσμικών επενδυτών για την έλλειψη ETP κρυπτονομισμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα υψηλά τέλη που σχετίζονται με προηγούμενες επιλογές. Στοχεύουμε να είμαστε οι ηγέτες στα ETP κρυπτονομισμάτων. Βρισκόμαστε σε συνεχή διάλογο με πελάτες και αξιολογούμε τις ευκαιρίες να χτίσουμε πάνω στο WisdomTree Bitcoin και να δημιουργήσουμε μια συλλογή των καλύτερων στην κατηγορία προϊόντων αξιοποιώντας την κληρονομιά μας και την εξειδίκευσή μας στα υποστηριζόμενα από φυσικά bitcoin ETP."

Τον περασμένο Ιανουάριο η εταιρεία διαχείρισης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων CoinShares καθώς και η εδρεύουσα στην Γερμανία ETC Group ξεκίνησαν αντίστοιχα τα δικά τους Bitcoin ETP, υπογραμμίζοντας την ζήτηση αντίστοιχων προϊόντων στην Ευρώπη.

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.