Οι Ισπανικές αρχές συνεχίζοντας αποφάσισαν να δείξουν τα δόντια τους στους κατόχους κρυπτονομισμάτων, εκδίδοντας επιστολές προειδοποιώντας τους για τις συνέπεις εάν δεν τηρήσουν την υποχρέωση δήλωσης των ποσών που κατέχουν.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με την ως άνω υποχρέωση μπορεί να επιφέρει την επιβολή προστίμου ανώτερου των 5.900 ευρώ.

Οι Ισπανοί που κατέχουν κρυπτονομίσματα είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν τα κέρδη στις φετινές φορολογικές τους δηλώσεις, ενώ όπως αναφέρεται, δεν ελέγχονται για τις αγορές κρυπτονομισμάτωνπου έχουν πραγματοποιήσει αλλά μόνο για τις επικερδείς πωλήσεις. Διευκρινίζεται επίσης ότι οι Ισπανοί είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν τις πωλήσεις που πραγματοποιήθηκαν εντός του 2020 στις εξής περιπτώσεις:

Είτε όταν αντάλλαξαν τα κρυπτονομίσματα με ευρώ, είτε όταν τα αντάλλαξαν με άλλα κρυπτονομίσματα, είτε όταν τα αντάλλαξαν με αγαθά, για παράδειγμα εάν αγόρασαν αυτοκίνητο, διαμέρισμα ή οτιδήποτε άλλο.

Οι φορολογικές αρχές, είχαν στοχοποιήσει συνολικά 66.000 άτομα που κατείχαν κρυπτονομίσματα το 2020. Αριθμό πολύ μεγαλύτερο από τους μέχρι τώρα παραλήπτες των προειδοποιητικών επιστολών. Αντίθετα, το 2019 ο αριθμός αυτός ήταν σημαντικά μικρότερος και έφτασε τους 14.700 παραλήπτες.

 

 

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Ana de la Cueva, Υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας προειδοποίησε για τους κινδύνους που ενέχουν τα κρυπτονομίσματα, καθώς δεν παρέχουν την προστασία που παρέχεται από τα παραδοσιακά συστήματα πληρωμών έναντι αθέτησης από τους αντισυμβαλλόμενους.

Αυτή η προσέγγιση βέβαια και η χρήση της συγκεκριμένης αποστροφής: "...δεν παρέχουν την προστασία που παρέχεται από τα παραδοσιακά συστήματα πληρωμών έναντι αθέτησης από τους αντισυμβαλλόμενους" υποδεικνύει δύο διαφορετικές μεταξύ τους προσεγγίσεις του "προβλήματος" από τους ταγούς της παραδοσιακής οικονομίας.

Είτε δεν γνωρίζουν και δεν κατανοούν τίποτα στην πραγματικότητα από την φύση την δομή και την λειτουργία των κρυπτονομισμάτων, είτε εκείνο που βλέπουν στην "μεγάλη εικόνα", είναι κάθε είδους απατεώνες που κατακλύζουντον χώρο των κρυπτονομισμάτων, εξαπατώντας τους απαίδευτους και ανυποψίαστους "wannabe επενδυτές".

Ίσως πρέπει να δώσουμε περισσότερη σημασία στην δεύτερη προσέγγιση, εάν αναλογιστούμε ότι πρόσφατα  γράφαμε ότι Ισπανία θα περιορίσει τη διαφήμιση σε bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα γιατί οι απάτες που σχετίζονται με το bitcoin, αυξάνονται. Είναι πολλοί εκείνοι που εκμεταλλεύονται την άγνοια των ανυποψίαστων και αφελών που δεν γνωρίζουν το σύστημα αλλά βομβαρδίζονται καθημερινά από ειδήσεις και διαφημίσεις που τους τρελαίνουν στην κυριολεξία.

Σε τελική ανάλυση, εάν ακόμη και έμπειροι επενδυτές δεν διαθέτουν εργαλεία για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων αστάθειας, οι πιο εκτεθειμένοι είναι αυτοί που εισέρχονται στον χώρο χωρίς να συνειδητοποιούν στην πραγματικότητα τίποτα.

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν κουραζόμαστε να λέμε: Διαβάστε, κατανοήστε ...και μετά κάντε ότι νομίζετε...

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.