Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance, μπαίνει στον χώρο της διαπραγμάτευσης μετοχών, ακολουθώντας τα βήματα των FTX και Bittrex Global.

Για αρχή το Binance ενέγραψε διακριτικά (tokens) της Tesla, δηλαδή οι χρήστες του ανταλλακτηρίου μπορούν πλέον να αγοράσουν Tesla token που αντιπροσωπεύουν κλάσμα της μετοχής της εταιρείας.

Οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν κλάσματα του διακριτικού, με ελάχιστο μέγεθος συναλλαγής να έχει οριστεί το ένα εκατοστό του διακριτικού (token).

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Binance, Changpeng Zhao δήλωσε σχετικά!

"Τα διακριτικά (tokens) των μετοχών καταδεικνύουν με ποιόν τρόπο μπορούμε να εκδημοκρατίσουμε την μεταφορά αξιών πιο ομαλά, να μειώσουμε την τριβή και τα κόστη στην προσβασιμότητα, χωρίς συμβιβασμούς σχετικά με τη συμμόρφωση στους κανόνες ή την ασφάλεια."

Αυτή λοιπόν η κλασματοποίηση του διακριτικού (token) το καθιστά πολύ προσιτό εάν αναλογιστούμε ότι αυτή την στιγμή μία μετοχή της Tesla διαπραγματεύεται στα 700 περίπου δολάρια.

Ο Zhao είχε δηλώσει από τις αρχές του έτους ότι εξεταζόταν μια τέτοια κίνηση. Αναφερόμενος στην παρόμοια υπηρεσία που προσφέρει η FTX είχε πει:

"Προσπαθούμε να αντιγράφουμε την καινοτομία, όταν η καινοτομία είναι καλή"

Όπως συνέβη και με τις FTX και Bittrex Global, το Binance για να καταφέρει να προσφέρει αυτή την υπηρεσία, συνεργάστηκε με την γερμανική εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών CM Equity AG και την Digital Assets AG που εδρεύει στην Ελβετία και ειδικεύεται στην μετατροπή μετοχών σε διακριτικά (token)

Η υπηρεσία αυτή παρέχεται από το Binance χωρίς την xρέωση προμήθειας, ενώ δεν είναι ακόμη σαφές το επιχειρηματικό μοντέλο του ανταλλακτηρίου σχετικά με αυτή την υπηρεσία.

Η FTX για την παροχή αντίστοιχης υπηρεσίας χρεώνει ότι και στις υπόλοιπες υπηρεσίες της, δηλαδή από 2 έως 7 μονάδες βάσης, ανάλογα με τον όγκο της συναλλαγής.

 

 

Όπως λέει ο Sam Bankman-Fried, Διευθύνων Σύμβουλος της FTX: "Επιτρέπουμε σε τρίτα μέρη, που μοιράζονται τα στοιχεία ταυτότητάς τους με εμάς και την CM-Equity AG, να δημιουργήσουν / εξαργυρώσουν / παρέχουν ρευστότητα",

Ενώ το Binance διαφημίζει ότι η υπηρεσία του παρέχεται "χωρίς προμήθεια", το ανταλλακτήριο θα μπορούσε να χρεώνει ένα spread για δημιουργία/εξαργύρωση, σύμφωνα με τον Bankman-Fried ο οποίος προσθέτει ότι "το Binance θα μπορούσε να είναι ο μόνος παίκτης στην αγορά".

Από την άλλη ενώ το ανταλλακτήριο Binance λειτουργεί τις παραδοσιακές ώρες της αγοράς. Το διακριτικό την μετοχών της Tesla, για παράδειγμα, θα ακολουθήσει το ωράριο του Nasdaq, το FTX και η Bittrex Global, προσφέρουν 24/7 ανταλλαγές μετοχών.

Ερωτώμενος ο εκπρόσωπος του Binance, γιατί ακολουθούνται οι παραδοσιακές ώρες λειτουργίας των αγορών, δήλωσε:

"Τα διακριτικά των μετοχών υποστηρίζονται πλήρως από μετοχές, οι αγοραπωλησίες των οποίων εκτελούνται σε πραγματικό χρόνο. Επομένως και οι αγοραπωλησίες των διακριτικών αυτών των μετοχών ακολουθούν του χρόνους διαπραγμάτευσής τους ... Κάθε διακριτικό υποστηρίζεται πλήρως από ένα χαρτοφυλάκιο αποθετηρίου υποκείμενων τίτλων το οποίο αντιπροσωπεύει τα εκκρεμή διακριτικά ... Ο συνεργάτης μας CM-Equity AG, εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, αδειοδοτημένη στη Γερμανία και πλήρως ελεγχόμενη, αναθέτει τις μετοχές που αποκτήθηκαν σε τρίτη εταιρεία μεσιτείας για φύλαξη. Επιπλέον, η CM-Equity AG θα παρακολουθεί όλες τις εμπορικές δραστηριότητες για συμμόρφωση με το κανονιστικό πλαίσιο."

Τα διακριτικά μετοχών του Binance τιμολογούνται και διακανονίζονται σε BUSD, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν και να εξαργυρώσουν αυτά τα διακριτικά μέσω του stablecoin του ανταλλακτηρίου, που εκδόθηκε από το Paxos. Τα αποθέματα μετοχών της FTX, από την άλλη πλευρά, αναφέρονται στο "USD stablecoin", που σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν και να εξαργυρώσουν διαθέτοντας μια πληθώρα επιλογών, όπως το δολάριο των ΗΠΑ, καθώς και τα USDC, BUSD, HUSD και PAX Standard stablecoins.

Να τονίσουμε ότι τα διακριτικά των μετοχών δεν είναι μετοχές. Είναι προϊόντα που παρέχουν έκθεση σε υποκείμενες μετοχές και σε πιθανές εταιρικές δράσεις, συμπεριλαμβανομένων των μερισμάτων και του διαχωρισμού (split) μετοχών.

Το Binance θα εγγράψει και άλλα διακριτικά στο μέλλον, ανάλογα με την ζήτηση της αγοράς.

Για να ξεκινήσει κάποιος με αυτή την υπηρεσία του Binance, αρχικά θα πρέπει να ταυτοποιηθεί με υποβολή εγγράφων ταυτότητας και επαλήθευση αναγνώρισης προσώπου. Για τους κατοίκους της Γερμανίας θα απαιτείται επιπλέον απόδειξη διεύθυνσης κατοικίας, ενώ η υπηρεσία δεν διατίθεται στις ΗΠΑ, την ηπειρωτική Κίνα, την Τουρκία και κάποιες άλλες, άγνωστες για την ώρα χώρες.

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.