Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του Kraken, το bitcoin θα μπορούσε να φτάσει στα 90.000 δολάρια και το ETH να εκτοξευθεί στα 15.000 δολάρια αν και η ιστορία μας δείχνει και πιθανότητα υποχώρησης σε διψήφιο ποσοστό...

Διαβάζοντας λοιπόν την έκθεση, βρίσκουμε και την περιγραφή της πιθανότητας καθόδου της τιμής του κορυφαίου κρυπτονομίσματος ακόμα και κατά 10.000 δολάρια πριν πάρει ξανά την ανιούσα.

Συνολικά, ο Μάρτιος ήταν ένας καλός μήνας για την αγορά των κρυπτονομισμάτων, με τα bitcoin και ethereum να σημειώνουν τιμές ρεκόρ. Το bitcoin ειδικότερα κέρδισε 30% και έκλεισε τον έκτο μήνα συνεχούς ανόδου.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί ξανά το 2013, όταν είχαμε συνεχή άνοδο για διάστημα επτά μηνών, από τον Νοέμβριο του 2012 μέχρι τον Μάιο του 2013. Τα ιστορικά στοιχεία δείχνουν ότι το bitcoin μπορούσε να ταιριάξει με αυτό το ρεκόρ μετά τον Απρίλιο, ο οποίος είναι κατά μέσο όρο ο δεύτερος καλύτερος μήνας με μέση αύξηση 51%. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε να φτάσει στα 90.000 δολάρια περίπου.

 

 

Όταν πάμε να δούμε το ETH, τότε τα πράγματα φαίνονται πιο ανοδικά... Η έκθεση λέει ότι κυμαίνεται ανάμεσα σε δύο όρια: 1.462 δολάρια και 2.695 δολάρια. Επιπλέον εκτιμά ότι μπορεί να υπάρξει αιχμή κατά τη διάρκεια αυτού του κύκλου αγοράς με βάση τις καμπύλες λογαριθμικής παλινδρόμησης. Εάν το ΕΤΗ ακολουθήσει την προηγούμενη πορεία του, η τιμή του θα μπορούσε να αυξηθεί κατά περίπου 700% από εκεί που βρισκόταν στα τέλη Μαρτίου σε 15.238 δολάρια.

Βέβαια υπάρχουν αντίστοιχα και καταστρεπτικά σενάρια, για το διάστημα πριν την υλοποίηση των αισιόδοξων προβλέψεων.

Όπως εξηγείται στην έκθεση, η στήριξη της ανοδικής αγοράς αποτελείται από δύο εβδομαδιαίους κινούμενους μέσους όρους: τον 20W EMA και τον 21W SMA. Στους προηγούμενους κύκλους, το κρυπτονόμισμα είχε δοκιμάσει και τα δύο πριν αυξηθεί υψηλότερα, όμως δεν έχει συμβεί ακόμα το ίδιο στη διάρκεια της περιόδου που διανύουμε.

Από τη θετική μεριά τώρα, και οι δύο γραμμές αυξήθηκαν κατά μέσο όρο με 1.822 δολάρια και 1.681 δολάρια, αντίστοιχα, από την αρχή του έτους. Ωστόσο, ο τρέχων ρυθμός δείχνει ότι "μια πιθανή διόρθωση της ανοδικής αγοράς θα προκαλέσει μείωση από '–29% σε –36%' με '–17% σε –25%' περίπου."

Προβάλλοντας αυτά τα ποσοστά σε δολάρια, το Kraken εκτιμά ότι το bitcoin θα μπορούσε να υποχωρήσει μεταξύ των 44.165 με 48.702 δολαρίων.

Στην περίπτωση του ETH, μια πτώση θα μπορούσε να το στείλει σε τριψήφιο νούμερο εάν σπάσει η ζώνη στήριξης των 1.462 δολαρίων. Δηλαδή πρέπει να παραμείνει πάνω από αυτό το επίπεδο για να συνεχίσει να ανεβαίνει, διαφορετικά μπορεί να χάσει και περισσότερο από το 50% της αξίας του.

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.