Η εταιρεία πορτοφολιών κρυπτονομισμάτων Ledger, θα βρεθεί στο δικαστήριο λόγω της μεγάλης διαρροής δεδομένων που συνέβη το 2020 και είχε σαν αποτέλεσμα την απώλεια κεφαλαίων από χρήστες των συσκευών της.

Σύμφωνα με την έγγραφα της δικογραφίας, η δικηγορική εταιρεία Roche Freedman, κατέθεσε αγωγή κατά των Ledger και Shopify στις 6 Απριλίου εκπροσωπώντας δύο ενάγοντες.

Η Ledger απώλεσε δεδομένα, κάποια εκ των οποίων ήταν συνδεδεμένα και με την πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Shopify, η οποία φιλοξενεί το κατάστημα και τα προϊόντα της εταιρείας.

Η Ledger από την μεριά της αποδίδει την ευθύνη για το περιστατικό στην Sopify, ισχυριζόμενη ότι υπάλληλος της ήταν εκείνος που διέρρευσε προσωπικά στοιχεία 20.000 πελατών τον Δεκέμβριο του 2020. Αυτή η διαρροή ήρθε να προστεθεί σε μια άλλη που συνέβη το καλοκαίρι της ίδιας πάλι χρονιάς. Τότε είχα διαρρεύσει τα στοιχεία 292.000 πελατών της Ledger.

Η αγωγή που κατατέθηκε από την μεριά των John Chu και Edward Baton ξεκινά ως εξής:

"Οι ενάγοντες ζητούν αποζημίωση για τις σημαντικές ζημιές που προκάλεσαν οι παραβάσεις των Ledger και Shopify και οι οποίες σχετίζονται με μια τεράστια παραβίαση δεδομένων που συνέβη το 2020, την οποία οι εταιρείες αυτές επέτρεψαν από αμέλεια και άγνοια ενώ αργότερα σκοπίμως προσπάθησαν να τις καλύψουν."

Από την μεριά της η Ledger επιμένει ότι οι συσκευές της συνεχίζουν να είναι 100% ασφαλείς, ενώ όταν η κουβέντα φτάνει στην δικαστική εξέλιξη ο Antoine Thibault της Ledger λέει το τυπικό: "Η Ledger δεν σχολιάζει τα τρέχοντα νομικά ζητήματα"

 

 

Από την μεριά του ο Kyle Roche, ένας εκ των συνεταίρων της δικηγορικής εταιρείας που έχει αναλάβει την εκπροσώπιση των εναγόντων κατά των Ledger και Shopify δήλωσε:

"Από την μέρα που γνωστοποιήθηκε η διαρροή το ερευνούμε. Η έρευνα αυτή περιλαμβάνει συζητήσεις με ειδικούς στην ασφάλεια δεδομένων και σε πεδία που άπτονται των κρυπτονομισμάτων."

Στην υπόθεση δεν αναφέρεται το συγκεκριμένο ποσό για το οποίο προσέφυγαν οι ενάγοντες, αλλά πρόκειται για ένα ποσό κοντά στα 5 εκατομμύρια δολάρια. Στα έγραφα αναφέρονται δύο περιπτώσεις χρηστών συσκευών Ledger που απώλεσαν συνολικά 4.2 BTC, 11 ETH και 150,000 XLM ως αποτέλεσμα των διαρροών. Προφανώς υπάρχουν αρκετές χιλιάδες άλλα θύματα...

Όμως δεν αρκούσε η διαρροή και η απώλεια κεφαλαίων. Ήρθε και η αντιμετώπιση των γεγονότων από την πλευρά της εταιρείας, η οποία αρνήθηκε οποιαδήποτε αποζημίωση και η οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ έριξε την ευθύνη στα θύματα με το επιχείρημα ότι ήταν εκείνα που δεν τήρησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.


Αρκετοί πελάτες της Ledger, εκτός από την κλοπή των κρυπτονομισμάτων από τις συσκευές τους ανέφερα και απειλές γιά σωματική βία, διαρρήξεις κατοικιών μέχρι και ...φόνου!

Αυτά ως αποτέλεσμα της διαρροής των πλήρων στοιχείων των πελατών!

Όταν λέμε σε σημείο που έχει ...μαλλιάσει η γλώσσα μας, ότι με τα κρυπτονομίσματα ο καθένας είναι τράπεζα του εαυτού του, και ως εκ τούτου πρέπει να τηρεί αυτός τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, απλώς είμαστε γραφικοί... Φάτε τα!

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.