Μια εβδομάδα πριν την έναρξη διαπραγμάτευσης στο NASDAQ, η Coinbase δημοσίευσε τα προσωρινά στοιχεία του πρώτου τριμήνου στα οποία φαίνεται μια αλματώδης αύξηση στους πελάτες της όπως και στα έσοδά της.

Ο όγκος των συναλλαγών είχε μια αύξηση της τάξεως του 300%, τα έσοδα έφτασαν περίπου τα 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ περισσότερο από το 11% όλων των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων είναι αποθηκευμένα στην πλατφόρμα της.

Αναλυτικά, στα στοιχεία του πρώτου τριμήνου που δημοσίευσε  εχθές το μεγαλύτερο αμερικάνικο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, φαίνεται μια σημαντική αύξηση σε όλους τους τομείς ξεχωριστά σε σύγκριση με τις επιδόσεις των προηγούμενων τριμήνων.

Αρχίζουμε με τους μηνιαίους χρήστες που πραγματοποίησαν τουλάχιστον μία συναλλαγή, η αύξηση είναι περίπου 117% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2020. Τότε ο συνολικός αριθμός των χρηστών της Coinbase ήταν 2,8 εκατομμύρια, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2021, έφτασε στα 6,1 εκατομμύρια!

Αυτή η αλματώδης αύξηση των χρηστών επέφερε με την σειρά της μια τεράστια αύξηση στα έσοδα τα οποία εκτινάχθηκαν στην κυριολεξία. Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης να πούμε ότι το αντίστοιχο πρώτο τρίμηνο του 2020, τα έσοδα ήταν περίπου 190 εκατομμύρια δολάρια. Μιλάμε για αύξηση της τάξεως του 1000%!

 

 

Σύμφωνα με τις προσωρινές εκτιμήσεις για το πρώτο τρίμηνο του έτους, τα καθαρά κέρδη θα διαμορφωθούν ανάμεσα στα 730 εκατομμύρια και 800 εκατομμύρια.

Η εταιρεία αποδίδει σε μεγάλο μέρος αυτά τα τεράστια άλματα, στον συνεχιζόμενο ανοδικό κύκλο της αγοράς των κρυπτονομισμάτων ο οποίος προσέλκυσε εκτός από θεσμικούς και εταιρικούς επενδυτές και τους λιανικούς ...την μαρίδα.

Το 11% των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων βρίσκεται στην Coinbase

Το πιο σημαντικό ίσως στοιχείο που αποκαλύπτεται είναι ύψος των ψηφιακών περιουσιακών που φυλάσσονται στην Coinbase, και στις 31 Μαρτίου έφτανε σε αξία τα 223 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το σύνολο της αγοράς (market cap) των κρυπτονομισμάτων αγγίζει τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια, οπότε βλέπουμε ότι το 11% όλων αυτών 'κατοικοεδρεύει' στην Coinbase.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας, περίπου 122 δισεκατομμύρια δολάρια είναι στοιχεία στην πλατφόρμα που ανήκουν σε θεσμικούς επενδυτές. Η Coinbase βρίσκεται σε υψηλή θέση στην προτίμηση των θεσμικών και των μεγάλων εταιρικών επενδυτών που επιθυμούν έκθεση σε κρυπτονομίσματα και άλλα ψηφιακά στοιχεία. Οπότε η εταιρεία εκμεταλλεύτηκε και την μεγάλη αύξηση του ενδιαφέροντος αυτής της μερίδας των επενδυτών.

Στο σημείωμα αναφέρεται χαρακτηριστικά:

"Αναμένουμε σημαντική ανάπτυξη το 2021 προερχόμενη από έσοδα συναλλαγών και φύλαξης δεδομένου του αυξανόμενου ενδιαφέροντος για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία από τα επενδυτικά ιδρύματα."

Τα αποτελέσματα αυτά έρχονται στην δημοσιότητα μια μόλις εβδομάδα πριν την εισαγωγή του ανταλλακτηρίου στο NASDAQ στις 14 Απριλίου.

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.