Κατά την διάρκεια της πρόσφατης συνέντευξής του στο Bloomberg, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Galaxy Digital Mike Novogratz προειδοποίησε ότι οι αυξανόμενες καμπύλες απόδοσης θα μπορούσαν να δημιουργήσουν "απόλυτο χάος στους δρόμους"...

"Δεν θέλω να δω τον κόσμο μας να καταστρέφεται. Δεν θέλω να δω καμπύλες απόδοσης τρελά αυξανόμενες, ξεπούλημα του δολαρίου και το bitcoins στο φεγγάρι, γιατί κάτι τέτοιο θα φέρει απόλυτο χάος στους δρόμους... αλλά αυτό είναι που βλέπουμε."

Ο Novogratz λέει ότι οι επενδυτές ποντάρουν στην πιθανότητα ενός τέτοιου σεναρίου και μιας τέτοιας 'μέρας της αποκάλυψης' όλο και λίγο περισσότερο:

"Όταν ο κόσμος χάσει την εμπιστοσύνη του, οι αποδόσεις ανεβαίνουν κατακόρυφα. Ή τα νομίσματα. Κοιτάξτε τι συνέβη στην Τούρκικη Λίρα τον περασμένο χρόνο."

Δεν θα αγοράζουμε αγαθά με bitcoin

O Novogratz προβλέπει ένα πόλεμο στον τομέα των πληρωμών ανάμεσα στα stablecoins και Ψηφιακά Νομίσματα των Κεντρικών Τραπεζών (CBDC - central bank digital currencies).

Βλέπει το bitcoin σαν μια εξασφάλιση απέναντι στο ασταμάτητο τύπωμα χρήματος, όχι σαν μέσο πληρωμής:

"Δεν νομίζω ότι το bitcoin θα το χρησιμοποιούμε για να αγοράσουμε παπούτσια, ή ξέρω ΄γω ...γυαλιά ηλίου ή αναψυκτικό διαίτης."

Επίσης ο Novogratz λέει ότι αναμένει το bitcoin να φτάσει στο 1% του παγκόσμιου πλούτου μέχρι το τέλος του 2021.

Για το πρόσφατο φρενάρισμα στην άνοδο του bitcoin λέει ότι απλά κάποια χρήματα ανακυκλώνονται στο σύστημα:

"Ο κόσμος κάνει ότι έκανε πάντα από την αρχή. Μαθαίνουν για το bitcoin, βγάζουν χρήματα και μετά κοιτάζουν να δουν τι άλλο υπάρχει εκεί έξω. Βλέπoυν το Ethereum και ρίχνουν λίγα και εκεί. Τώρα βάζουν χρήματα στα NTF, στα DeFi και γενικά σε όλο αυτό το οικοσύστημα."

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.