Τα κρυπτονομίσματα τα κατάφεραν και ξεπέρασαν τις τράπεζες σε όρους αξίας. Περιμένουμε απλά το πότε - όχι το εάν - θα τις καταστήσουν εντελώς ξεπερασμένες ...άχρηστες.

Όπως σημειώνει ο Jim Bianco της Bianco Research, το σύνολο της αγοράς των κρυπτονομισμάτων ξεπέρασε την αξία των εταιρειών του δείκτη S&P Composite 1500 Banks index, ο οποίος καταγράφει την επίδοση των δημόσια διαπραγματεύσιμων τραπεζικών ιδρυμάτων στις ΗΠΑ.

Αθροιστικά, το σύνολο της αγοράς (markey cap) όλων των κρυπτονομισμάτων, ξεπέρασε τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια για πρώτη φορά στις 5 Απριλίου.

 

Ο Bianco αποδίδει την επίτευξη αυτού του ορόσημου στα altcoins των οποίων το μερίδιο αγοράς πλησιάζει τώρα στο υψηλό των δύο ετών εν μέσω του παρόντος ράλι ανόδου. Ο Bianco πιστεύει ότι παρά τα τεράστια κέρδη τους έχουν ακόμα περισσότερο χώρο προς καταληψη:

Το altcoins έφτασαν το 70% του [κρυπτο]σύμπαντος το 2018 (κυρίως το ETH). Στη συνέχεια η φούσκα έσπασε. Αυτό υποδηλώνει ότι τα altcoins δεν είναι υπερβολικά σε σχέση με το bitcoin. Ή το ETH/DeFi έχει χώρο μπροστά του.

Παρά την φθίνουσα κυριαρχία του, το Bitcoin μόνο του εξακολουθεί να αξίζει περισσότερο από τον συνδυασμό των JPMorgan Chase, Bank of America και Wells Fargo.

Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, πριν από ένα χρόνο, το ανώτατο όριο αγοράς όλων των κρυπτονομισμάτων ήταν μικρότερο από αυτό της JPMorgan, της μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ.

Τι έρχεται στο μέλλον;

Εάν το market cap του συνόλου των κρυπτονομισμάτων διπλασιαστεί, τότε θα έχει ξεπεράσει τη αξία όλων των αμερικάνικων εταιρειών του χρηματοπιστωτικού τομέα, περιλαμβανομένων των χρηματιστικών εταιρειών, των χρηματιστηρίων, των διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων καθώς και των επιχειρήσεων δανείων.

Σύμφωνα με τον Bianco, εάν το market cap τετραπλασιαστεί, τότε όλες οι χρηματοοικονομικές εταιρείες παγκοσμίως θα εκλείψουν!

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.