Η εταιρεία διαχείρισης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Grayscale, ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή της να καταθέσει αίτηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) για την έγκριση ενός Διαπραγματεύσιμου Αμοιβαίου Κεφαλαίου Bitcoin (ETF). Η θυγατρική του Digital Currency Group (DCG) λέει ότι ανέκαθεν ήταν πρόθεση της εταιρείας "να μετατρέψει το Βitcoin Τrust σε Διαπραγματεύσιμο Αμοιβαίο Κεφάλαιο".

Η Grayscale λοιπόν, μπαίνει και αυτή με την σειρά της στον αγώνα για την έγκριση ενός Bitcoin ETF μαζί με πολλούς ακόμη.

Η Grayscale οποία ιδρύθηκε το 2013 και παρουσίασε το ΒBitcoin Trust (GBTC), έχει πλέον 34 δισεκατομμύρια δολάρια σε στοιχεία υπό διαχείριση (AUM). Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Η Grayscale διαθέτει μια σειρά άλλων προϊόντων με έκθεση σε κρυπτονομίσματα και τα οποία τελούν υπό δημόσια διαπραγμάτευση, με αποτέλεσμα να είναι ο μεγαλύτερος παγκοσμίως διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων για ψηφιακά νομίσματα.

"Τους τελευταίους μήνες υπήρξε ένα αυξανόμενο πλήθος αιτήσεων σχετικά με την πιθανότητα ενός Bitcoin ETF στις ΗΠΑ και εμείς θα θέλαμε να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία να παράσχουμε με σαφήνεια το τι θα σήμαινε μια τέτοια εξέλιξη για την Grayscale και το Grayscale Bitcoin Trust GBTC," αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας. "Κατ' αρχήν θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι είμαστε 100% δεσμευμένοι στο να μετατρέψουμε το GBTC σε ETF."

Η Grayscale είχε υποβάλλει και κατά το παρελθόν αίτημα έγκρισης Διαπραγματεύσιμου Αμοιβαίου Κεφαλαίου Bitcoin. Συγκεκριμένα αυτό είχε συμβεί το 2016 και είχε οδηγήσει σε πληθώρα επαφών και συζητήσεων με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC). Τελικά η αίτηση αποσύρθηκε επειδή οι ιθύνοντες της εταιρείας "πίστευαν ότι το ρυθμιστικό περιβάλλον για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία δεν είχε προχωρήσει σε τέτοιο σημείο που να επέτρεπε σε ένα τέτοιο προϊόν να κυκλοφορήσει στην αγορά με επιτυχία"

"Σήμερα, παραμένουμε σταθεροί στην δέσμευσή μας να μετατρέψουμε το GBTC σε ETF, αν και το πότε θα γίνει αυτό θα καθοριστεί από το ρυθμιστικό περιβάλλον ... Όταν το GBTC μετατραπεί σε ETF, οι μέτοχοι των υπό δημόσια διαπραγμάτευση μεριδίων του GBTC δεν θα χρειαστεί να κάνουν κάτι, ενώ και τα τέλη διαχείρισης θα μειωθούν ανάλογα."

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.