Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων στην αυτόνομη περιοχή της Αμπχαζίας γίνεται μια επικίνδυνη υπόθεση, καθώς η τοπική κυβέρνηση την έθεσε εκτός νόμου, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης των σοβαρών ενεργειακών ελλείψεων που αντιμετωπίζει.

Οι πολύωρες διακοπές ρεύματος έχουν εξοργίσει τους πολίτες και η κυβέρνηση δεν έχασε την ευκαιρία να αποσείσει τις ευθύνες της και να δείξει ως υπαίτιους τος ...εξορύκτες κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες  από την E Daily, η κυβέρνηση της Αμπχαζίας πρόκειται να εισάγει νομοθετική ρύθμιση ώστε να επιβάλει πρόστιμα και παράλληλα να διώκει ποινικά όσους συνεχίσουν να ασχολούνται με την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.

Το ύψος του προστίμου θα ανέρχεται στα 8.000 δολάρια, ποσό ιδιαίτερα υψηλό αφού είναι ίσο με το μέσο ετήσιο εισόδημα στην χώρα και για την ακρίβεια ισούται με είκοσι (20) βασικούς μισθούς.

Αυτό για αρχή ...γιατί έχουμε και καλύτερα...

Σε περίπτωση που ο συλληφθείς εξορύκτης είναι δημόσιος υπάλληλος ...μαύρο φίδι που τον έφαγε! Ο πέλεκυς θα είναι δυσβάστακτος αφού θα του επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με 5.000 βασικούς μισθούς και κατάσχεση του εξοπλισμού εξόρυξης.

Και συνεχίζουμε με την συγκεκριμενοποίηση των ποινών:

Σε περίπτωση επαναλαμβανόμενης παράβασης της απαγόρευσης εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, η επιβολή προστίμου θα ανέρχεται σε ποσό ίσο με 50 βασικούς μισθούς ανά kW εγκατεστημένης κατανάλωσης ενέργειας του εξοπλισμού που είναι συνδεδεμένος στο δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας συν την κατάσχεση του εξοπλισμού. Εάν ο παραβάτης είναι δημόσιος υπάληλος, τότε το πάμε στους 5.000 βασικούς μισθούς!

Οποιοσδήποτε επιχειρήσει να να συνδέσει στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας φάρμα εξόρυξης μεγάλης κλίμακας θα αντιμετωπίσει επιπλέον 3 χρόνια φυλάκισης

Αυτή η απαγόρευση πάντως δεν θα διαρκέσει για πάντα. Είναι προσωρινή και θα εφαρμοστεί τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο του 2022.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιβάλλεται τέτοια απαγόρευση στην Αμπχαζία. Μόλις τον περασμένο Οκτώβριο ακυρώθηκε η διετής απαγόρευση εξόρυξης που είχε επιβληθεί από τον Δεκέμβριο του 2018 μετά από μία μεγάλη αύξηση της εξορυκτικής δραστηριότητας η οποία φαίνεται ότι πράγματι προκάλεσε κάποια προβλήματα στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Τον περασμένο Δεκέμβριο σημειώθηκε έκρηξη σε έναν υποσταθμό ηλεκτρικής ενέργειας, που προκάλεσε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε ολόκληρη την Αμπχαζία. Το γεγονός συνέβη εν μέσω άρνησης των εγκαταστάσεων εξόρυξης να μειώσουν την κατανάλωσή τους.

Τα αποτελέσματα λοιπόν τα αντιμετωπίζουν τώρα...

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.