Η General Motors ίσως γίνει η δεύτερη αυτοκινητοβιομηχανία που θα δέχεται bitcoin ως μέσο πληρωμής. Ο κατασκευαστής αυτοκινήτων έχει υλοποιήσει ήδη μερικά σημαντικά έργα στο blockchain, αλλά για την ώρα παραμένει ουδέτερη ως προς την υιοθέτηση του bitcoin.

Η General Motors πραγματοποίησε πρόσφατα μια έρευνα στους πελάτες της για να πληροφορηθεί τη γνώμη τους σχετικά με τη χρήση bitcoin για πληρωμές.

Ίσως να προετοιμάζεται να δεχτεί πληρωμές bitcoin για τα οχήματά της. Αν και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα τίποτα συγκεκριμένο, η πρόσφατη έρευνα της εταιρείας σχετικά με τη δυνατότητα χρήσης bitcoin (BTC) από τους πελάτες της μας δείχνει αν μη τι άλλο ότι εξετάζεται ως δυνατότητα.

Εάν όλα αυτά γίνουν πραγματικότητα, τότε θα είναι η δεύτερη εταιρεία αυτοκινήτων που θα δεχτεί πληρωμές bitcoin μετά την Tesla.

Τον περασμένο μήνα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Marry Barra, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει επενδυτικό ενδιαφέρον για το bitcoin. Ο Barra ρωτήθηκε εάν η εταιρεία σκοπεύει να εισάγει bitcoin στο χαρτοφυλάκιό της, δεδομένου ότι αυτή η τάση πλέον διαχέεται σε πολλές εταιρείες υψηλού προφίλ.

"Δεν έχουμε σχέδια να επενδύσουμε σε bitcoin, οπότε σταματήστε εκεί." Είπε, όμως στην συνέχεια πρόσθεσε ότι "η εταιρεία θα παρακολουθεί και θα αξιολογεί τα συμφέροντα των πελατών όταν πρόκειται για τη χρήση του ψηφιακού νομίσματος ως μεθόδου πληρωμής".

Η General Motors είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο. Η εταιρεία στην διάρκεια της ιστορίας της έχει περάσει από πολλά πρωτόκολλα και διαδικασίες πριν εισαγάγει κάτι νέο στην αγορά. Ενώ το ενδιαφέρον της εταιρείας για το Bitcoin δεν είναι ξεκάθαρο, ο κατασκευαστής αυτοκινήτων κατανοεί πλήρως τη σημασία (και την αξία) της τεχνολογίας blockchain, πάνω στην οποία αναπτύχθηκε το bitcoin.

Η General Motors έχει ήδη ξεκινήσει να κατοχυρώνει χρήσεις blockchain για πληροφορίες αυτοματισμού και ασφάλειας κατά την οδήγηση χωρίς οδηγό. Μάλλον δεν πρόκειται να εκπλαγούμε εάν η εταιρεία υιοθετήσει τελικά το bitcoin.

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.