Η τιμή του Bitcoin διορθώθηκε τις τελευταίες ημέρες αφού έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών πολύ πάνω από το όριο των 60.000 $. Τώρα, ένας πάροχος αναλυτικών στοιχείων των κρυπτονομισμάτων πιστεύει ότι πιθανότατα θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να επανακάμψει.

Η πρόσφατη διόρθωση του Bitcoin

Αφού έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών στα 61.781 $ (στο Bitstamp), η τιμή του Bitcoin άρχισε να υποχωρεί σταθερά καθώς διέρχεται μια ...διόρθωση.

Όλα ξεκίνησαν πριν μερικές μέρες. Πάνω από 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια, εκκαθαρίστηκαν σε λιγότερο από 24 ώρες καθώς το bitcoin υποχώρησε κάτω από τα 55.000 $. Ακολούθησε μια προσπάθεια ανάκαμψης, αλλά ...δεν.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της JP Morgan, η πιο πρόσφατη άνοδος άνω των 60 χιλ. Δολαρίων δεν προκλήθηκε από "θεσμικούς" αλλά μάλλον από ιδιώτες επενδυτές, κάτι που μπορεί επίσης να είναι λόγος ανακοπής αυτής της πορείας ανόδου..

Σε κάθε περίπτωση, οι ακόλουθες περιοχές αντίστασης, σε περίπτωση που η τιμή αρχίσει να παίρνει λίγο επάνω της, θα ήταν περίπου στα 58.300 $, 60.000 $ και στη συνέχεια στο υπάρχον υψηλότερο όλων των εποχών. Από την άλλη πλευρά, εάν η τιμή αρχίσει να τείνει προς τα κάτω, η στήριξη μπορεί να αναμένεται περίπου στα 54.500 $ και στο εύρος μεταξύ 53K $ και 52.340 $.

Η ανάκτηση μπορεί να είναι πιο αργή

Μέσα σε όλα αυτά, ο πάροχος αναλυτικών στοιχείων κρυπτονομισμάτων, CryptoQuant, μας λέει ότι μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να ανακάμψει η τιμή και να περάσει από σε σκέλος ανόδου με βάση μερικές μετρήσεις.

Για την ώρα δεν υπάρχει αρκετά μεγάλη ποσότητα κεφαλαίων στα ανταλλακτήρια εν αναμονή εισόδου.

Ως δεύτερο λόγο, οι αναλυτές σημειώνουν ότι το "ανώτατο όριο αγοράς BTC είναι πολύ μεγάλο για να μπορέσει να πάει σε ανοδική τροχιά μοχλεύοντας μόνο το marcet cap των stablecoin".

Η τελευταία παρατήρηση που κάνει ο Ki Young Ju, Διευθύνων Σύμβουλος της CryptoQuant είναι ότι δεν υπάρχουν σημαντικές εισροές δολαρίων στα ανταλλακτήρια.

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.