Ο John Waldron, γενικός διευθυντής επιχειρήσεων (COO) της Goldman Sachs, λέει ότι ο γίγαντας αυτός των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών βλέπει αυξανόμενη ζήτηση των πελατών της για κατοχή και επένδυση σε bitcoin.

Παρ όλα αυτά, ο COO εξήγησε ότι ο οργανισμός του εξακολουθεί να διερευνά τρόπους για την ικανοποίηση των αιτημάτων των πελατών του χωρίς όμως να ξεφεύγει από τις ρυθμιστικές αρχές.

Σε παρατηρήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης , ο Waldron, προσέθεσε ότι η Goldman Sachs "βρίσκεται σε συζητήσεις με τις ρυθμιστικές αρχές και τις κεντρικές τράπεζες σχετικά με το πώς πρέπει να ρυθμίζονται οι τράπεζες όταν ασχολούνται με το ψηφιακό χρήμα". Εν τω μεταξύ, εξηγώντας τη μοναδική προσέγγιση του χρηματοοικονομικού γίγαντα για την ικανοποίηση της ζήτησης των πελατών, ο Waldron είπε:

Το τι μπορούμε να κάνουμε ορίζεται από τις κανονιστικές ρυθμίσεις. Συνεχίζουμε αξιολογούμε και να εξετάζουμε την κατάσταση.

Εκτός από την αναζήτηση τρόπων ικανοποίησης της αυξανόμενης ζήτησης των καταναλωτών για κρυπτονομίσματα, η Goldman Sachs διερευνά επίσης ένα αμοιβαίο κεφάλαιο ανταλλαγής bitcoin (ETF) και έχει εκδώσει ένα αίτημα για λήψη πληροφοριών ώστε να διερευνήσει την προστασία των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Η πανδημία του Covid-19 ήταν ένας σημαντικός επιταχυντής των εξελίξεων

Ο Waldron εξήγησε πώς η πανδημία του Covid-19 προκάλεσε μια "έκρηξη στο διαδικτυακό εμπόριο" και πώς αυτή η τάση είναι απίθανο να αλλάξει στο μέλλον. Είπε:

Η πανδημία υπήρξε σημαντικός επιταχυντής. Δεν υπάρχει αμφιβολία στο μυαλό μας ότι θα υπάρχει περισσότερο ψηφιακό εμπόριο… και χρήση ψηφιακού χρήματος.

Εν τω μεταξύ, ενώ ο Waldron μιλάει για προσεκτική προσέγγιση των κρυπτονομισμάτων από την Goldman Sachs, από την 1η Μαρτίου σας έχουμε πληροφορήσει ότι ήδη "σχεδιάζει ξανά να ανοίξει τμήμα κρυπτονομισμάτων". Επιπλέον, ο τραπεζικός γίγαντας "άρχισε να ασχολείται με συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin και μη παραδοτέων για πελάτες της".

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.