Η Goldman Sachs σχεδιάζει ξανά να ανοίξει  τμήμα κρυπτονομισμάτων, καθώς η κρυπτο-βιομηχανία προχωρά με ταχείς ρυθμούς.

Σύμφωνα με αναφορές των Reuters, η αμερικανική πολυεθνική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs, θα προσφέρει συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin και μη παραδοτέα, για λογαριασμό των πελατών της από την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με εξοικειωμένες με το θέμα πηγές, η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος της προσπάθειας της τράπεζας να εκμεταλλευτεί τον ταχέως αναπτυσσόμενο χώρο των κρυπτονομισμάτων, ο οποίος σταδιακά επιλέγεται από τους θεσμικούς επενδυτές.

Για την ακρίβεια η τράπεζα σχεδιάζει επίσης να αναπτύξει σύντομα ένα Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF) ως μέρος της δέσμευσής της να συμμετάσχει πλήρως στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων.

Η ανώνυμη πηγή σημείωσε ότι η Goldman Sachs είχε ήδη "εκδώσει αίτημα για πληροφορίες διερεύνησης σχετικά με την προστασία ψηφιακών στοιχείων".

Η Goldman Sachs είχε ξεκινήσει από τα τέλη του 2017 την έρευνα πάνω στα θέματα ασφαλείας και φύλαξης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, προγραμματίζοντας την έναρξη λειτουργίας τμήματος κρυπτονομισμάτων και σχετικών προϊόντων για τα τέλη του 2018.

Τα σχέδια αυτά τελικά εγκαταλείφθηκαν, εν μέσω ανησυχιών για τις μελλοντικές κανονιστικές ρυθμίσεις και της εναρμόνισης με αυτές.

Με την διασαφήνιση πλέον, σε μεγαλύτερο βαθμό του κανονιστικού πλαισίου καθώς και την είσοδο στον κρυπτο-χώρο θεσμικών επενδυτών όπως η Microstrategy και η Tesla, η οποία με την σειρά της δίνει το πράσινο φως για την εμπιστοσύνη των επενδυτών σε αυτή την αγορά, η Goldman Sachs έχει μια δεύτερη ευκαιρία για την εισαγωγή της στο παιχνίδι.

Ας σημειώσουμε ότι λιγότερο από έναν χρόνο πριν, η Goldman Sachs κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης, ανακοίνωνε στους πελάτες της ότι δεν θεωρούσε ότι το bitcoin και τα κρυπτονομίσματα γενικότερα αποτελούσαν περιουσιακά στοιχεία. Αυτό είχε συμβεί ως μέσο αποθάρρυνσης των πελατών της που ζητούσαν να συμπεριλάβουν bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα στο χαρτοφυλάκιό τους.

Ο τροχός γυρίζει. Ένας ένας οι σφοδροί πολέμιοι μετατρέπονται σε φίλους.

Κάτι μου λέει ότι όλο και συχνότερα θα γράφουμε τα ίδια και τα ίδια ...γιά λύκους που φόρεσαν προβιά ...και έρχονται να μπουν στο κοπάδι... Γα να δούμε που θα φτάσει αυτό...

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.