Το Shiba Inu (SHIB) έγινε απότομα γνωστό. Πριν αποφασίσετε να ασχοληθείτε με αυτό, γνωρίστε το.

Τον τελευταίο καιρό ασχολούμαστε πολύ συχνά με το dogecoin (DOGE). Ένα νόμισμα που ξεκίνησε για πλάκα, αλλά έφτασε να είναι πλέον το τέταρτο κρυπτονόμισμα στην κλίμακα της κεφαλαιοποίησης, η οποία είναι για το DOGE πάνω από 70 δισεκατομμύρια δολάρια. Μιλάμε για μεγάλη ...πλάκα.

Όμως το dogecoin δεν είναι μόνο του. Όπως κάθε κρυπτονόμισμα, σκατονόμισμα ή σκυλονόμισμα που έχει αποκτήσει φήμη και οπαδούς, έχει και ...κλώνους.

Το Shiba Inu (SHIB), παρά τους ισχυρισμούς του ότι είναι κάτι διαφορετικό - είναι ένα προφανές παράδειγμα. Το dogecoin χρησιμοποιεί ως λογότυπο την χαρούμενη φάτσα ενός σκύλου της φυλής Shiba Inu, ενώ το SHIB το χρησιμοποιεί απευθείας.

Ας δούμε λοιπόν τι τρέχει με το Shiba Inu.

Το SHIB "ζεστάθηκε" πολύ γρήγορα. Φαίνεται ότι το ζέστανε η θερμότητα από την εκτόξευση του DOGE. Πρόκειται για ένα από τα πολλά σκυλονομίσματα που θέλησαν να εκμεταλλευτούν το προηγούμενο και την γοητεία του DOGE.

Μια φορά και ένα καιρό λοιπόν, μια ομάδα προγραμματιστών δημιούργησε ένα κρυπτονόμισμα που το βάφτισε Shiba Inu ...έτσι για την μαγκιά και χρησιμοποιεί το διακριτικό SHIB. Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο και το Woofpaper  τους, το οποίο είναι στην ουσία το whitepaper του Shiba Inu, το SHIB αντιπροσωπεύει ένα "πείραμα σε αποκεντρωμένη αυθόρμητη δημιουργία κοινότητας."

Εκτός από αυτό, η ομάδα προσπαθεί να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα που αποτελείται από μερικά σύμβολα (tokens), ένα αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο: το ShibbaSwap και μια πλήρως οργανωμένη κοινότητα. Αν και, πρέπει να αναφέρουμε ότι, εκτός από τα tokens και την αναπτυσσόμενη κοινότητα, η οποία προκαλείται από την άνοδο της τιμής και τίποτα περισσότερο, δεν υπάρχει τίποτα άλλο που είναι επί του παρόντος πλήρες, θέτοντας το ερώτημα εάν η αποτίμηση του SHIB είναι δικαιολογημένη ή όχι.

Πάντως για να είμαστε λίγο συγκεκριμένοι, το SHIB είναι ένα token ERC20 που βασίζεται στο ethereum. Επίσης στην κοινότητά του χαρακτηρίζεται ως "dogecoin killer".

Το SHIB έχει ένα πεπερασμένο πλήθος token το οποίο ανέρχεται στο ένα τετράκις εκατομμύριο (1.000.000.000.000.000)!

Το 50% αυτών είναι "κλειδωμένο"  ως ρευστότητα στο Uniswap

Τί είναι το Uniswap; Το Uniswap είναι ένα πρωτόκολλο που επιτρέπει στους αγοραστές και τους πωλητές να ανταλλάσσουν διακριτικά (tokens) ERC20 χωρίς τη ύπαρξη ενδιάμεσων ανταλλακτηρίων ή βιβλίου παραγγελιών. Το Uniswap χρησιμοποιεί μια αλγοριθμική εξίσωση που καθορίζει αυτόματα την εκάστοτε ισοτιμία ανταλλαγής με βάση τα υπόλοιπα και των δύο token και την πραγματική ζήτηση για αυτό το ζεύγος ανταλλαγής. ...Όμως ξεφεύγουμε. Ας επιστρέψουμε στο θέμα μας που είναι το Shiba Inu.Είπαμε τι έγινε με τα μισά SHIB. Τα υπόλοιπα 500 τρισεκατομμύρια token στάλθηκαν συν-ιδρυτή του ethereum Vitalik Buterin. Οι συναλλαγές αυτής της μεταφοράς μπορούν να ελεγχθούν εδώ  και εδώ

Τα παραπάνω αναφέρονται στο Woofpaper του έργου:

"Στείλαμε πάνω από το 50% της συνολικής προσφοράς στον Vitalik. Δεν υπάρχει μεγαλείο χωρίς ένα ευάλωτο σημείο και εφόσον ο VB (Vitalik Buterin) δεν μας απαξιώσει, τότε το SHIBA θα μεγαλώσει και θα επιβιώσει."

Η πλάκα είναι ότι με την αστραπιαία άνοδο του SHIB η οποία είναι πάνω από 300.000% από τον περασμένο Φεβρουάριο, τα SHIB του Vitalik αξίζουν περισσότερο από τα ETH του!

Για να γίνουμε πιο ακριβείς: Τα ETH του Buterin αξίζουν περίπου 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τα SHIB του αξίζουν περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια!

Ζαλιστήκατε;

Για την ιστορία να πούμε ότι και άλλα ...σκυλονομίσματα όπως τα Akita Inu και HUSKY έχουν καταθέσει μέρος της συνολικής τους προσφοράς στον αξιότιμο κύριο Buterin.

Επίσης, πέρα από το SHIB, το οικοσύστημα του Shiba Inu περιλαμβάνει δύο ακόμη tokens: τα LEASH, και BONE.

Όταν το αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο Shiba Swap τεθεί σε πλήρη λειτουργία, γιατί τώρα υποτίθεται ότι βρίσκεται σε κατάσταση δοκιμαστικής λειτουργίας όπου εκτελούνται έλεγχοι καλής λειτουργίας και ασφαλείας, όταν λοιπόν λειτουργήσει, οι χρήστες θα μπορούν να καταθέτουν τα tokens τους και να κερδίζουν ανταμοιβές. Για κατάθεση SHIB, οι χρήστες λαμβάνουν xSHIB, για LEASH - xLEASH και για BONE - tBone.

Μερικά ακόμα πραγματάκια που καλό είναι να τα έχετε κατά νου...

  • Η επίσημη σελίδα του SHIB το Medium έχει τρεις μόλις δημοσιεύσεις...
  • Ο ιδρυτής του SHIB είναι ανώνυμος - είναι άγνωστο πόσοι προγραμματιστές εργάζονται στο έργο και δεν υπάρχει ακριβής χάρτης πορείας για το πότε οι χρήστες μπορούν να περιμένουν ενημερώσεις του έργου και παραδοτέα όπως το ανταλλακτήριο Shiba Swap.
  • Ο συνολικός αριθμός των token είναι τεράστιος
  • Την ώρα που γράφεται το κείμενο, σύμφωνα με το CoinMarketCap,  η κεφαλαιοποίησή του είναι 7.532.366.383 δολάρια.
  • Για να το αγοράσετε μπορείτε να απευθυνθείτε στα Huobi, OKEx, KuCoin και Binance.

...Με τις υγείες σας!


To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.