Η κεντρική τράπεζα της Σουηδίας ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο της δοκιμής της ψηφιακής κορώνας και φέτος, το δεύτερο στάδιο των δοκιμών θα ξεκινήσει σε συνεργασία με εμπορικές τράπεζες.

Σύμφωνα με το Reuters, και την έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας της Σουηδίας, στο μέρος του πρώτου σταδίου του πιλοτικού έργου της ψηφιακής κορώνας, το σύστημα πληρωμών στο κρατικό κρυπτονόμισμα ήταν μοντελοποιημένο μόνο στην υποδομή της Κεντρικής Τράπεζας. Ωστόσο, η επόμενη φάση του έργου περιλαμβάνει τη συμμετοχή εμπορικών τραπεζών σε δοκιμές για διερεύνηση των δυνατοτήτων εμπορικών και λιανικών πληρωμών.

 

 

"Η τεχνολογία ανοίγει νέες δυνατότητες ... αλλά δεν έχει ακόμη χρησιμοποιηθεί για την επεξεργασία λιανικών πληρωμών σε κλίμακα και με το απαιτούμενο επίπεδο ασφάλειας", ανέφερε η Σουηδική Κεντρική Τράπεζα σε δήλωση που επισυνάπτεται στην πιλοτική δοκιμή e-krona.

Τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, η Σουηδική Κεντρική Τράπεζα άρχισε να δοκιμάζει το πρώτο κρατικό κρυπτονόμισμα της Ευρώπης. Ο στόχος της πρωτοβουλίας ήταν να δείξει πως οι πολίτες μπορούν να επωφεληθούν από τη χρήση του e-krona.

Η Κεντρική Τράπεζα της Σουηδίας δήλωσε ότι δεν μπορεί ακόμη να επιβεβαιώσει ποιες τράπεζες ή συστήματα πληρωμών θα συμμετάσχουν στο επόμενο στάδιο της δοκιμής. Ωστόσο, ο στόχος της περαιτέρω έρευνας είναι να αξιολογήσει πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το e-krone τόσο για μεγάλες εμπορικές όσο και για μικρές πληρωμές λιανικής.


Πηγή: Bitcoin Crypto Hellas

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.