Η άνοδος των NTF έχει προσελκύσει τη βιομηχανία μόδας - ο δημοφιλής οίκος Gucci σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τα συλλεκτικά της NFT, καθώς και άλλες εταιρείες του κλάδου έχουν παρόμοια σχέδια.

Μέχρι στιγμής, η Gucci δεν έχει ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας για συλλεκτικά NFT. Ωστόσο, σύμφωνα με την Marjorie Hernandez, ιδρυτή της πλατφόρμας blockchain Lukso που στοχεύει στη συνεργασία με μάρκες μόδας, κάθε εκπρόσωπος μιας τέτοιας εταιρείας ρώτησε πρόσφατα για το χώρο NFT. «Το ερώτημα είναι ποιος θα τραβήξει πρώτος τη σκανδάλη.

Οι μάρκες πολυτελείας υστερούν στο ηλεκτρονικό εμπόριο, οπότε θέλουν να καλύψουν τις νέες τεχνολογίες όπως το blockchain », δήλωσε η Hernandez.

 

 

Μια παρόμοια άποψη εκφράστηκε από την Natalie Johnson, Διευθύνων Σύμβουλος της πλατφόρμας συλλογής μόδας της Neuno. Σύμφωνα με αυτήν, η Neuno συνεργάζεται με πέντε πολυτελή οίκους μόδας και σχεδιάζει να δημιουργήσει στην πλατφόρμα "μια καθολική τρισδιάστατη ντουλάπα που θα ενώσει όλα τα είδη μόδας."

«Για παράδειγμα, κάποιος αγοράζει ένα φόρεμα Versace στον ιστότοπό μας, το ίδιο που φορούσε η J Lo στα Grammy Awards. Και ο πελάτης θα μπορεί να χρησιμοποιεί φίλτρα για να το "δοκιμάσει" αμέσως για τον εαυτό του, να τραβήξει μια φωτογραφία και να το στείλει σε κοινωνικά δίκτυα.

Συνεργαζόμαστε επίσης με μεγάλους ασιατικούς προγραμματιστές παιχνιδιών για να κάνουμε αυτά τα NFT χρησιμοποιήσιμα σε παιχνίδια. Το NFT θα αγοραστεί μία φορά, αλλά θα έχει πολλές χρήσεις », δήλωσε ο Johnson.

Ο Amber Jae Slooten, συνιδρυτής της The Fabricant, σημείωσε ότι η ψηφιακή μόδα με τη μορφή NFT μπορεί να ξεπεράσει την πραγματικότητα. Η χρήση του NFT στη βιομηχανία της μόδας βρίσκεται ακόμη στα σπάργανα - τα NFT χρησιμοποιούνται συχνότερα ως αντικείμενο τέχνης, παρά ως χρηστικό αντικείμενο μόδας.

Νωρίτερα, οι αναλυτές του Bloomberg δήλωσαν ότι η πρόσφατη πτώση των τιμών των NFT μπορεί να υποδηλώνει μείωση του ενθουσιασμού.


Πηγή: Bitcoin Crypto Hellas

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.