Το πρώτο κύμα της alt season έχει χτυπήσει χαρτοφυλάκια σε όλα τα ανταλλακτήρια και υπάρχουν διψήφιες αποδόσεις από Alts όπως τα XRP, XTZ, BSV, XLM, NEO και VET, μεταξύ άλλων στα κορυφαία 30 κρυπτονομίσματα με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς.

Μεταξύ των alts των οποίων οι τιμές επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από την κατανομή και τη σύνθεση του χαρτοφυλακίου των Hodler, το XRP έχει τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση της αγοράς και έχει επιτύχει και τις υψηλότερες αποδόσεις την περασμένη εβδομάδα (+ 77,32%).

Τα αυξανόμενα altcoins, γενικά, στην ανοδική τους πορεία, άρχισαν επίσης να βλέπουν πτώση του όγκου συναλλαγών οριζόντια σε όλα τα ανταλλακτήρια, με τα OMG, STX, UNI, BAT, ALGO, ALPHA να σημειώνουν αύξηση.

Επιπλέον, άλλα λιγότερο γνωστά, όπως το STX έχουν επίσης καταγράψει αύξηση των αναφορών για αυτά στα κοινωνικά δίκτυα (κοινωνικός όγκος), μαζί με άλλα κρυπτονομίσματα όπως τα XRP, XTZ, FTM και BTG.

Με βάση το παραπάνω γράφημα, ο κοινωνικός όγκος αποτελεί βασική μέτρηση που τροφοδοτεί την τρέχουσα αύξηση των τιμών. Η άλλη βασική μέτρηση για αυτή την alt season είναι το HODLing: το προφίλ των HODLers, η συγκέντρωση του κάθε νομίσματος στα χέρια τους και η σύνθεση των χαρτοφυλακίων των HODLer.

Ο εντοπισμός της μεταβαλλόμενης σύνθεσης των HODLer έχει καταστεί κλειδί για τον εντοπισμό μιας επερχόμενης αύξησης της τιμής για τα Alts όπως είναι τα OMG, STX, UNI, BAT, ALGO και ALPHA.

Ο μέσος χρόνος για τον οποίο οι HODLers διατηρούν τα alts στα χαρτοφυλάκια τους είναι η κορυφαία μέτρηση, ακολουθούμενη από τη συγκέντρωση (του νομίσματος) στα χέρια των μεγάλων HODLers και των HODLers που είναι σε κερδοφορία με την τρέχουσα τιμή.

 

 

Αυτές οι on-chain μετρήσεις, έχουν καταστεί καθοριστικές για την πρόβλεψη των ράλι των τιμών στη σεζόν που διανύουμε.

Κατά τη στιγμή της συγγραφής (ενν. αυτού του άρθρου), η συγκέντρωση από τους μεγάλους HODLers ήταν στο 96% για το APLHA. Ωστόσο, μόνο το 53% εξ αυτών ήταν κερδισμένοι στη τρέχουσα τιμή.

Αυτό φάνηκε να υποδηλώνει ότι με αύξηση κατά 100% του όγκου συναλλαγών στις κορυφαίες αγορές της ALPHA, μπορεί να υπάρξει ράλι προς το επίπεδο των 2,5 δολαρίων, ένα επίπεδο που παρατηρήθηκε τελευταία τον Φεβρουάριο του 2021.

Στην περίπτωση του STX, ο κοινωνικός όγκος οδήγησε το ράλι. Με αύξηση άνω του 968% στον όγκο συναλλαγών εντός 24 ωρών, το STX άλλαζε γρήγορα τα χέρια τη στιγμή δημοσίευσης αυτού του άρθρου. Η τιμή αυξήθηκε κατά περισσότερο από 20% τις τελευταίες 24 ώρες και φαίνεται πιθανό να συνεχίσει το ράλι του αυτή την εβδομάδα.

Για την OMG, ο στόχος ήταν τα 10$, ωστόσο, η πτώση του όγκου συναλλαγών (-33%) και η πτώση της τιμής τις τελευταίες 24 ώρες, σήμαινε ότι ενδέχεται να υπάρξει μεγαλύτερη διόρθωση στην τιμή του.

Στην πραγματικότητα, το ράλι μπορεί να έχει τελειώσει για το OMG. Το on-chain συναίσθημα ήταν πτωτικό, σύμφωνα με το IntoTheBlock. Επιπλέον, λιγότερο από το 30% των HODLers είναι κερδοφόροι στο εν λόγω επίπεδο τιμών, σημάδι μάλλον για το τέλος του ράλι.

Ενώ το ράλι μπορεί να τελειώσει για το OMG, αναμένεται ότι μπορεί να παραταθεί στην περίπτωση του UNI. Με βάση το διάγραμμα τιμών του UNI https://coinmarketcap.com/currencies/uniswap/ και την on-chain ανάλυση, η τιμή μπορεί να αυξηθεί προς νέο ATH αυτήν την εβδομάδα, πριν κάνει βουτιά και τερματίσει το ράλι. Αυτό ήταν εμφανές από την αύξηση του 24ωρου όγκου συναλλαγών και την αύξηση της τιμής (σχεδόν 3%).

Από τη συγκέντρωση κατά 77% από τους μεγάλους HODLers, το 98% από αυτούς (τους HODLers) ήταν κερδισμένοι σ’ αυτό το επίπεδο τιμής (1,23 $).

Υπάρχουν και άλλα altcoins στα top-100, με χαμηλές κεφαλαιοποιήσεις, που ενδέχεται να είναι έτοιμα να αυξηθούν σύντομα, με βάση τις ίδιες μετρήσεις, όπως είναι τα WINk και ALPHA.

Οι επενδυτές λιανικής που ελπίζουν να κάνουν διψήφια κέρδη αυτήν την εβδομάδα, είναι επίσης πιθανό να εξετάσουν το ενδεχόμενο να προσθέσουν αυτά τα tokens στα χαρτοφυλάκια τους. Η άνοδος έρχεται τόσο για τα μεσαίας όσο και για τα χαμηλής κεφαλαιοποίησης alts αυτή την εβδομάδα.

 

Πηγή: cryptohellenicbloc.com

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.