Τα Πολύτιμα Μέταλλα  διαπραγματεύονται τις τελευταίες μέρες σε λίγο υψηλότερες τιμές, καθώς κέρδη βλέπουν και οι αγορές των κρυπτονομισμάτων. Οι τιμές spot του χρυσού πήδηξαν στα 1.805 δολάρια/ουγκιά, σημειώνοντας άνοδο περισσότερο από 1,3% το τελευταίο 24ωρο.

Καθώς τα Πολύτιμα Μέταλλα φαίνεται να ενισχύονται, τα κρυπτονομίσματα ολοένα και πλησιάζουν την αξία των αγορών τους. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του bitcoin είναι λίγο χαμηλότερη από εκείνη του ασημιού που βρίσκεται στα 1,47 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Αν και αμερικάνικη Federal Reserve την περασμένη εβδομάδα είπε ότι θα επιτραπεί αύξηση του πληθωρισμού λίγο πάνω από το 2% καθώς επίσης ότι θα συνεχιστεί η νομισματική πολιτική χαλάρωσης, αμφότερα τα κρυπτονομίσματα και τα πολύτιμα μέταλλα παρουσίασαν αυξητικές τάσεις.

Οι τιμές του χρυσού πήδηξαν περισσότερο από 1,3% εχθές, καθώς ξεπέρασαν το ψυχολογικό όριο των 1.800 δολαρίων/ουγκιά.

Ωστόσο, ακόμα και με τα Πολύτιμα Μέταλλα σε άνοδο, ο κύριος στρατηγικός αναλυτής εμπορευμάτων του Bloomberg Intelligence Mike McGlone  λέει ότι η άνοδος του χρυσού είναι "αδιάφορη" σε συνέντευξη του έδωσε προχθές 5 Μαϊου. 

"Αυτή τη στιγμή, βλέπω την αγορά του χρυσού να μην έχει κανένα ενδιαφέρον. Απλά έχει κολλήσει και είναι ξεκάθαρο ότι αντικαθίσταται από τον ψηφιακό χρυσό. Κάθε μέρα που περνά, όλοι όσοι γνωρίζουν και κατέχουν χρυσό καταλαβαίνουν ότι ο μικρότερος κίνδυνός τους είναι η διάθεση μικρού μέρους αυτού του χρυσού σε bitcoin. Και αυτό μόλις αρχίζει."

 

 

Ακόμα μετά τις συναντήσεις της FED, την περασμένη εβδομάδα και τα όσα ειπώθηκαν  από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Federal Reserve Bank of Boston Eric Rosengren, τα Πολύτιμα Μέταλλα όπως ο χρυσός, το παλλάδιο, ο χαλκός και το ασήμι ανέβηκαν στις συνεδρίες των αγορών της Ασίας την Πέμπτη. Ο Rosengren δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να σταματήσει ή να περιοριστεί η πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης (QE) και ότι η οικονομία πρέπει να βελτιωθεί πολύ πριν μπορέσουν να γίνουν αυτές οι συζητήσεις.

Επιπλέον, ο στρατηγικός αναλυτής του Bloomberg Mike McGlone δεν είναι ο μόνος, καθώς πολλοί επενδυτές πιστεύουν ότι η αγορά των κρυπτονομισμάτων θα ξεπεράσει τελικά τα ανώτατα όρια της αγοράς των πολύτιμων μετάλλων.

Μόλις πρόσφατα, ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της Fundstrat Global Advisors, David Grider, δήλωσε ότι η εταιρεία του υποστηρίζει ότι η τιμή του bitcoin (BTC) μπορεί να φτάσει σε εξαψήφια νούμερα. Επίσης, η Fundstrat πιστεύει επίσης ότι το ethereum (ETH) θα μπορούσε να φτάσει τα 10.500 δολάρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η συνολική κρυπτο-οικονομία που βρίσκεται στα 2,22 τρισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνάει την αξία της συνολικής αγοράς του ασημιού η οποία αποτιμάται στα 1,47 τρισεκατομμύρια δολάρια. Η συνολική κεφαλαιοποίηση του bitcoin βρίσκεται πολύ κοντά της. Αυτό φέρνει το bitcoin στην όγδοη θέση των πολυτιμότερων στοιχείων του κόσμου, με τον χρυσό να καταλαμβάνει την πρώτη θέση.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς του χρυσού, βρίσκεται περίπου στα 11,382 τρισεκατομμύρια δολάρια. Το bitcoin λοιπόν βρίσκεται κοντά στο 73% της κεφαλαιοποίησης του ασημιού και λίγο πάνω από το 9% του χρυσού. Ένα ποσοστό που αυξάνει συνεχώς ...επιταχυνόμενο.

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.