Μια κινέζικη εταιρεία πώλησης τσαγιού ετοιμάζεται για την εισαγωγή της στις επιχειρήσεις εξόρυξης κρυπτονομισμάτων. Πρόκειται για την εγγεγραμμένη στο χρηματιστήριο Urban Tea, η οποία ανακοίνωσε την διεύρυνση των δραστηριοτήτων της παράλληλα με την ανακοίνωση πρόσληψης δύο ανωτέρων στελεχών που θα υλοποιήσουν τα σχέδιά της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Urban Tea Inc. προσέλαβε τον Fengdan Zhou ως νέο διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας και τον Δρ. Yunfei Song ως ανεξάρτητο διευθυντή. Η εταιρεία αναμένει ότι οι νέοι ρόλοι θα οδηγήσουν στην «κρίσιμη στρατηγική επέκταση της εταιρείας στο blockchain και την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων».

ο Zhou θα επιβλέπει την εφαρμογή του επιχειρηματικού σχεδίου bitcoin (BTC) της εταιρείας. Σύμφωναμε την ανακοίνωση, η πολυσχιδής εμπειρία του περιλαμβάνει εργασία σε κέντρα δεδομένων blockchain σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ασία, εξειδίκευση στην ανάπτυξη πορτοφολιών κρυπτονομισμάτων και τη διαχείριση εγκαταστάσεων εξόρυξης κρυπτονομισμάτων.

Ο Δρ Song έχει ακαδημαϊκό υπόβαθρο, ως μέλος της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών. Τα πεδία εξειδίκευσής του καλύπτουν μεταξύ άλλων την τεχνολογία blockchain, την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων και την τεχνητή νοημοσύνη μεταξύ άλλων.

Ο Yi Long, Διευθύνων Σύμβουλος της Urban Tea, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ευρεία δημοτικότητα που κέρδισαν πρόσφατα τα κρυπτονομίσματα και επεσήμανε ότι οι «οικονομικοί εμπειρογνώμονες του κόσμου» χτίζουν εμπιστοσύνη στο μέλλον των κρυπτονομισμάτων και της τεχνολογίας blockchain.

Σχολιάζοντας τις προσλήψεις των Zhou και Δρ. Song είπε: Αναμένουμε ότι η τεχνογνωσία τους στον κλάδο, σε συνδυασμό με τη στρατηγική ανάπτυξης, θα οδηγήσει το σχέδιο επέκτασής μας στον κλάδο εξόρυξης κρυπτονομισμάτων. Προχωρώντας προς τα εμπρός, αναμένουμε ότι η Urban Tea θα αρχίσει να επεκτείνεται στον χώρο του blockchain, σε πεδία όπως η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, η κατασκευή και συντήρηση μονάδων εξόρυξης και επιχειρήσεις ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων.

Το Urban Tea Inc., με έδρα τo Hunan της Κίνας, ιδρύθηκε το 2011 και αυτή τη στιγμή η μετοχή της αναφέρεται στο Nasdaq ως MYT. Αυτή την ώρα, οι μετοχές της εταιρείας διαπραγματεύονται στα 6,05 $, με κεφαλαιοποίηση 45 εκατομμυρίων δολαρίων.

Την προηγούμενη φορά που εταιρεία τσαγιού ασχολήθηκε με επιχειρήσεις εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, το όλο εγχείρημα κατέληξε σε απόλυτη καταστροφή

Υπάρχει ιστορικό προηγούμενο, με λιανοπωλητή τσαγιού που εντάχθηκε στην βιομηχανία crypto. Η Long Island Iced Tea Corp, μια άλλη ανώνυμη εταιρεία, αγόρασε 1.000 μονάδες Antminer S9 που κατασκευάστηκαν από την Bitmain το 2018 για να επεκταθεί στις επιχειρήσεις εξόρυξης κρυπτονομισμάτων. Στη συνέχεια, η επιχείρηση μετονομάστηκε σε "Long Blockchain Corp."

Τελικά, όλο το σχέδιο κατέληξε σε καταστροφή. Όταν η Long Blockchain Corp απέκτησε τον απαιτούμενο εξοπλισμό, οι μετοχές της αυξήθηκαν κατά 500%. Αλλά τα σχέδια της περί εξόρυξης κατέληξαν στον κάδο των αποριμάτων όταν τον Φεβρουάριο του 2018 οι εταιρείες εξόρυξης έπαψαν να είναι κερδοφόρες.

Οι μετοχές της Long Blockchain Corp αποσύρθηκαν από τον Nasdaq και η εταιρεία αναγκάστηκε να πουλήσει και την επιχείρηση εμπορίας τσαγιού.

Η ιστορία δεν τελείωσε εκεί, καθώς το FBI και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ξεκίνησαν έρευνες σχετικά με καταγγελίες για πώληση εμπιστευτικών πληροφοριών και απάτη σε τίτλους.

Για να δούμε λοιπόν πως θα πάει και αυτό, γιατί το οικοσύστημα των crypto αρχίζει τα διογκώνεται ταχύτατα...

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.