Ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο με περίπου 9 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση, Blackrock, άρχισε να επενδύει σε bitcoin.

O επικεφαλής της εταιρείας επενδύσεων, μοιραζόμενος την άποψή του για το τι αυξάνει την τιμή του κρυπτονομίσματος, είπε ότι η τεχνολογία και το κανονιστικό πλαίσιο (του bitcoin) έχουν εξελιχθεί σε τέτοια σημείο όπου οι επενδυτές πλέον θεωρούν ότι το bitcoin θα πρέπει να είναι μέρος των χαρτοφυλακίων τους. Επιπλέον, ο κόσμος αναζητά αξιόπιστες επενδύσεις καθώς ο πληθωρισμός και τα χρέη κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα.

Η Blackrock έχει εισέλθει στον κόσμο του bitcoin

Ο Rick Rieder, επικεφαλής της Blackrock στο τμήμα επενδύσεων παγκόσμιου σταθερού εισοδήματος, μίλησε για το bitcoin σε συνέντευξή του στο CNBC την περασμένη Τετάρτη. Η εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων με έδρα τη Νέα Υόρκη είχε 8,68 τρισεκατομμύρια δολάρια περιουσιακών στοιχείων υπό διαχείριση στο τέλος του τέταρτου τριμήνου.

Ο Rieder επιβεβαίωσε ότι η Blackrock «άρχισε να ασχολείται» με το bitcoin. Όταν ρωτήθηκε για την κατανομή χαρτοφυλακίου στο κρυπτονόμισμα, απάντησε: «Δεν θα έβαζα έναν αριθμό στην ποσοστιαία κατανομή που πρέπει να έχει κάποιος, [επειδή] εξαρτάται από την δομή του υπόλοιπου χαρτοφυλακίου σας». Ο επικεφαλής επενδύσεων του Blackrock εξήγησε:

Σήμερα η αστάθεια είναι εξαιρετική, αλλά ακούστε, οι άνθρωποι ψάχνουν αποθήκες αξιών. Οι άνθρωποι αναζητούν μέρη που θα μπορούσαν να εκτιμήσουν υπό την προϋπόθεση ότι ο πληθωρισμός κινείται υψηλότερα και ότι τα χρέη αυξάνονται, οπότε έχουμε αρχίσει να ασχολούμαστε λίγο με αυτό.

Τον Ιανουάριο, σε κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), η Blackrock αποκάλυψε τα σχέδιά της να προσθέσει συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin σε δύο από τα ταμεία της: το Blackrock Strategic Income Opportunities και το Blackrock Global Allocation Fund.

Το Bitcoin κερδίζει ταχύτατα δημοτικότητα ανάμεσα στους θεσμικούς επενδυτές. Όλο και περισσότερες εταιρείες αγκαλιάζουν το κρυπτονόμισμα αυτό, συμπεριλαμβανομένης της Tesla του Elon Musk, η οποία έχει επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε bitcoin και σύντομα θα αποδεχτεί το bitcoin ως μέσο πληρωμής για τα προϊόντα της. Την περασμένη εβδομάδα, η Mastercard ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει συγκεκριμένα κρυπτονομίσματα απευθείας στο δίκτυό της και η BNY Mellon παρουσίασε μια μονάδα crypto για να παρέχει στους πελάτες υπηρεσίες bitcoin.

Σχολιάζοντας τη θεαματική αύξηση της τιμής του bitcoin, ο επικεφαλής επενδυτής της Blackrock, ο οποίος προηγουμένως είπε ότι τα κρυπτονομίσματα είναι εδώ για να μείνουν και θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τον χρυσό, δήλωσε:

Η αίσθηση μου είναι ότι η τεχνολογία και το κανονιστικό πλαίσιο έχουν εξελιχθεί σε τέτοιο σημείο που ορισμένοι άνθρωποι θεωρούν ότι πρέπει να είναι μέρος του χαρτοφυλακίου τους, έτσι αυτό αυξάνει την τιμή.

Στη συνέχεια έγινε πιο λεπτομερής: «Κρατάμε πολύ περισσότερα μετρητά από ό,τι έχουμε κάνει ιστορικά. Αυτό επειδή τα επιτόκια δεν λειτουργούν ως αντιστάθμιση.» Σημειώνοντας ότι «δεν θα υποστηρίξει μια συγκεκριμένη κατανομή ή στόχο διακράτησης», ο Rieder κατέληξε:

Η διαφοροποίηση σε άλλα περιουσιακά στοιχεία έχει νόημα. Κρατώντας ένα μέρος αυτού που κρατάτε σε μετρητά σε πράγματα όπως τα κρυπτονομίσματα για μένα φαίνεται να έχει νόημα.

Πόσο γρήγορα λοιπόν από τις λοιδορίες περί απάτης, φούσκας και πυραμίδας φτάσαμε στο ...'για εμένα έχει νόημα'. Λάβετε θέσεις λοιπόν, γιατί το επόμενο διάστημα θα είναι αν μη τι άλλο ...συναρπαστικό!

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.