Η τιμή του bitcoin υποχώρησε σε χαμηλό 2 ετών μετά την υπαναχώρηση της Binance από την εξαγορά της FTX και καθώς η τιμή υποχωρούσε οι φάλαινες συνέχιζαν τη συσσώρευση.


Επί του παρόντος, δεν μπορεί να υποτιμηθεί η διαπραγμάτευση του κορυφαίου κρυπτονομίσματος σε χαμηλό 2 ετών ως συνέπεια της πιθανής κατάρρευσης της FTX.

Με την τιμή του να πέφτει έως και 10% σε 24 ώρες, το BTC διαπραγματεύεται πλέον στην περιοχή των $17.000, ως αποτέλεσμα της διάσπασης στις 9 Νοεμβρίου του καθοδικού τριγώνου και του επιπέδου στήριξης.

Την ίδια μέρα ο αναλυτής με το ψευδώνυμο ghoddusifar σε ανάρτησή του στο CryproQuant ανέφερε η υποχώρηση σε αυτό το εύρος τιμών σήμαινε ότι «θα αντιμετωπίσουμε περαιτέρω μείωση στην τιμή του bitcoin».

Εκτός από την υποχώρηση των τιμών στο επίπεδο του Νοεμβρίου 2020, η σάγκα του FTX είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν στο χαμηλότερο φετινό τους επίπεδο τα ποσοστά προμηθειών σε όλα τα ανταλλακτήρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της CryptoQuant, το ποσοστό προμήθειας BTC υποχώρησε κατά -0,14%. Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης, το ποσοστό πορμήθειας πολλών ανταλλακτηρίων ήταν μικρότερο από -0,1%. Για παράδειγμα, στο Binance ήταν -0,1154%, και στο OKX ήταν -0,1439% και αυτά τα επίπεδα συνιστούν νέο χαμηλό από τις 20 Μαΐου 2021.

Στην αγορά BTC κυριαρχούν οι short θέσεις, ενώ και στην αγορά προθεσμιακών συμβολαίων το επενδυτικό κλίμα παραμένει πτωτικό.

Επιπλέον, από τα 693,79 εκατ. δολάρια που έχασε η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων τις τελευταίες 24 ώρες, οι εκροές BTC ανήλθαν σε 252,51 εκατ. δολάρια. Αυτό αντιπροσωπεύει το 36% των συνολικών εκροών σύμφωνα με τα στοιχεία της Coinglass.

Κυνήγι «φαλαινών»

Όμως το εντυπωσιακό και ενδιαφέρον στοιχείο όπως το εντοπίζει ο αναλυτής Tomáš Hančar στο CryptoQuant, είναι ότι «οι φάλαινες που κερδοσκοπούν δεν φαίνεται να ενοχλούνται και πολύ ή να εγκαταλείπουν πανικόβλητες τις θέσεις τους».

Σύμφωνα με τον Hančar, οι «φάλαινες» BTC «δεν παραδίδονται» και φαίνεται να επιμένουν ακόμη και με την τελευταία πτώση

Τα στοιχεία από την κατανομή των αποθεματικών του BTC στην αλυσίδα ενισχύουν τη θέση του Hančar. Όπως δείχνουν τα στοιχεία της Santiment, ο αριθμός των διευθύνσεων BTC που κατείχαν ένα έως 1000 BTC ήταν 917.000, έναντι των 907.000 πριν από μια εβδομάδα.

Ακόμη πιο σημαντική είναι η αύξηση του αριθμού των διευθύνσεων που κατείχαν από 10.000 έως 100.000 BTC που κατέγραψε αύξηση κατά 12% τις τελευταίες επτά ημέρες.

Ενώ η αύξηση της συσσώρευσης φαλαινών στην τρέχουσα bear market μπορεί να είναι μια αξιόπιστη ένδειξη ενός επερχόμενου ανοδικού ράλι, η προοπτική αυτή μετριάζεται από τα στοιχεία για τους δείκτες MCA (μέση ηλικία νομισμάτων) και MDIA (μέση ηλικία νομισμάτων έναντι της τιμής αγοράς τους).

Σύμφωνα με στοιχεία της Santiment, αυτοί οι δύο δείκτες καταγράφουν παρατεταμένη ανοδική τάση τους τελευταίους τρεις μήνες.

Η συνεχιζόμενη ανοδική τάση στους δείκτες MCA και MDIA ενός περιουσιακού στοιχείου υποδηλώνει ότι οι διευθύνσεις πορτοφολιών που επενδύουν γίνονται όλο και πιο αδρανείς με το πέρασμα του χρόνου. Αυτό γενικά υποδηλώνει ότι υπάρχει στασιμότητα στο δίκτυο του νομίσματος που θα παρεμποδίσει τη σημαντική άνοδο της τιμής.

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.