Η τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές για την Marathon Digital αποκάλυψε μια ισχυρή βάση για το μέλλον, καθώς τον στόχο της να αυξήσει την απόδοση και το ενεργειακό της μείγμα με ανανεώσιμες πηγές.


Ο διευθύνων σύμβουλος της Marathon Digital, Fred Thiel, ανέφερε στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές στις 8 Νοεμβρίου ότι η εταιρεία διέρχεται μια «μεταβατική περίοδο» καθώς έχει στόχο να αυξήσει το hashrate από 7EH/s σε 23EH/s μέχρι τα μέσα του 2023.

Η Marathon αυξάνει το hashrate

Επιπλέον, η εταιρεία αύξησε τον αριθμό των εξορυκτικών της μηχανών σε 6.000, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η εξορυκτική της παραγωγή από τα 72 BTC τον Ιούλιο σε 615 BTC τον Οκτώβριο, καθιστώντας τον μήνα αυτό τον «πιο παραγωγικό μήνα στην ιστορία της Marathon».

Ωστόσο, τα κέρδη της εταιρείας μειώθηκαν τόσο σε επίπεδο τριμήνου όσο και σε επίπεδο χρόνου αλλά όπως δήλωσε ο Thiel, «πιστεύουμε ότι η Marathon έχει γερά θεμέλια. Επιπλέον στήριξη παρέχει το αποθεματικό των 11.300 BTC, το οποίο καθιστά τη Marathon τον «δεύτερο μεγαλύτερο κάτοχο μεταξύ των εισηγμένων εταιρειών». Όπως αποκάλυψε ο Thiel η Marathon δεν χρειάστηκε να πουλήσει κανένα από τα bitcoin της.

Η Marathon αύξησε το hashrate της κατά 84% με νέες εξορυκτικές μηχανές ενώ σταμάτησε τη δραστηριότητά της στο εργοστάσιο της Μοντάνα, το οποίο λειτουργούσε με άνθρακα. Ως αποτέλεσμα αύξησε στο ενεργειακό της μείγμα την ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές.

Η καλύτερη εποχή για την εξόρυξη bitcoin

Ο Thiel σχολίασε ότι «δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να κλιμακώσουμε την παραγωγή μας bitcoin… χρησιμοποιώντας εξορυκτικές μηχανές που είναι 30% πιο αποτελεσματικές». Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Marathon αποκάλυψε ότι το 60% του hashrate της θα προέρχεται από τις Antminer «S19XP miners της Bitmain με στόχο να φτάσουμε τα 23 EH/s το 2023».

Ως αποτέλεσμα, η Marathon θα χρησιμοποιεί «47% λιγότερη ενέργεια ανά TH» χρησιμοποιώντας αυτόν τον εξοπλισμό αιχμής που είναι 30% πιο αποδοτικός από τον μέσο εξοπλισμό εξόρυξης. Άλλες εξορυκτικές μηχανές, όπως οι S9 και S19, απαιτούν ενεργειακό κόστος 3c και 8,5 KWh, αντίστοιχα.

Με την ενσωμάτωση των S19XP «θα είμαστε σε θέση να λειτουργούμε ακόμα και όταν άλλοι δεν θα μπορούν», δήλωσε ο Thiel, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό των εξορυκτών της Marathon είναι S19J Pro miners.

«Το 4ο τρίμηνο θα μπουν στο δίκτυο μερικά ακόμη XP… και όταν θα ολοκληρωθεί η ενσωμάτωση θα αντιπροσωπεύουν το 66% του hashrate μας… Το S19XP είναι μια μηχανή καλύτερης ποιότητας, έχει μεγαλύτερο εύρος κρύας λειτουργίας. Μπορούν να λειτουργούν σε συνθήκες αυξημένης θερμοκρασίας χωρίς να χρειάζεται η απενεργοποίησή τους και η αύξηση της δυνατότητας χρονικού προγραμματισμού τους».

Αύξηση της ενεργειακής απόδοσης

Αναφερόμενος στο μέλλον, ο Thiel σημείωσε ότι «για να αυξηθεί η τιμή, είναι επιτακτική ανάγκη να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα και η αποδοτικότητα με την πάροδο του χρόνου». Η Marathon όπως είπε το κάνει αυτό αξιοποιώντας τη νέα τεχνολογία και μειώνοντας τη χρήση ορυκτών καυσίμων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Marathon δήλωσε ότι η εταιρεία «προσπαθεί να κάνει την εξόρυξη bitcoin πιο αποδοτική ενεργειακά και ανανεώσιμη». Επίσης, εξετάζει διεθνείς αγορές, οι οποίες γίνονται ολοένα και πιο ελκυστικές λόγω των καινοτομιών στον ενεργειακό χώρο.

Ερωτώμενος ο Thiel για το πόσο καλά τοποθετημένη είναι η Marathon για να αντιμετωπίσει την bear market, εκτίμησε ότι το bitcoin θα παραμείνει στο εύρος των $18.000 – $21.000 για «κάποιο χρονικό διάστημα» και είναι «πολύ καλά τοποθετημένο για να αντιμετωπίσει αυτήν την καταιγίδα» και όπως πρόσθεσε στο εύρος αυτό η Marathon «αισθάνεται πολύ άνετα».

Σχετικά με το αν η Marathon εξετάζει την αγορά και άλλων μηχανημάτων εξόρυξης bitcoin, ο Thiel απάντησε ότι η εταιρεία λειτουργεί διαφορετικά από πολλές άλλες. Το «κόστος αντικατάστασης μειώνεται όταν οι καιροί είναι δύσκολοι… όταν η τιμή του bitcoin πέφτει, η τιμή των εξορυκτών bitcoin πέφτει». Ως αποτέλεσμα, ο Thiel πιστεύει ότι η αγορά εξορυκτών από ανταγωνιστές θα είναι μια αγορά ξεπερασμένης τεχνολογίας.

Συμπερασματικά

Η τηλεδιάσκεψη επικεντρώθηκε στην ισχυρή θέση της Marathon ώστε να «αντιμετωπίσει την καταιγίδα» κατά τη διάρκεια της bear market, ενώ υπογράμμισε την στήριξη των 18.000 δολαρίων ως το κατώτατο σημείο του εύρους τιμής στο οποίο η εταιρεία «αισθάνεται άνετα». Επιπλέον, βασικοί στόχοι για την εταιρεία μέχρι το 2023 είναι η μετάβαση σε πιο αποτελεσματική εξόρυξη και ένα ενεργειακό μείγμα με αυξημένη συμμετοχή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ολοκληρώνοντας τη τηλεδιάσκεψη ο Thiel προειδοποίησε για την τιμή του bitcoin στο επόμενο halving το οποίο αναμένεται το 1ο τρίμηνο του 2024.

«Το γεγονός ότι το bitcoin θα βρίσκεται στην «εφηβεία» του την στιγμή του halving, θα μπορούσε να έχει σοβαρές επιπτώσεις για όλη τη βιομηχανία των κρυπτο».

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.