Οι μακροοικονομικές συνθήκες έχουν οδηγήσει σε μεγάλη πτώση την αγορά των κρυπτονομισμάτων ενώ η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα (Fed) των ΗΠΑ συνεχίζει τον δρόμο της ποσοτικής σύσφιξης για να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο πληθωρισμού. Ωστόσο, αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι μήνες που θα ακολουθήσουν τον Νοέμβριο και τις ενδιάμεσες εκλογές θα μπορούσαν να επιφυλάσσουν θετικές ειδήσεις για την κρυπτοαγορά.


Σε μήνυμά του στο Twitter ο αναλυτής και trader με το όνομα @CanteringClark παρουσίασε στοιχεία για την πορεία της αγοράς μετοχών πριν και μετά τις ενδιάμεσες εκλογές οι οποίες φέτος θα διεξαχθούν στις 8 Νοεμβρίου 2022.

Πώς επηρεάζουν τα κρυπτονομίσματα οι ενδιάμεσες εκλογές

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η χρηματιστηριακή αγορά καταγράφει γενικά κακές επιδόσεις τους μήνες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές και σχεδόν πάντα εκτοξεύεται τους μήνες που ακολουθούν. Μάλιστα, στους μήνες που έπονται των ενδιάμεσων εκλογών σημειώνονται καλύτερες αποδόσεις ανεξάρτητα από την επίδοση του κόμματος του προέδρου σε αυτές.

Σύμφωνα με τον Clark, αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη δεκαετία του 1970 με αρκετούς να υποστηρίζουν ότι τότε επικρατούσαν παρόμοιες μακροοικονομικές συνθήκες με τις τρέχουσες. Το 1966 στους 12 μήνες που προηγήθηκαν των εκλογών η χρηματιστηριακή αγορά σημείωσε πτώση κατά 13%, το 1970 κατά 15% και το 1974 κατά 32%. Από την άλλη πλευρά, στους 12 μήνες μετά τις εκλογές η χρηματιστηριακή αγορά σημείωσε άνοδο κατά 17%, 13% και 20% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τον Clark, το 1974 παρουσιάζει αρκετές και σημαντικές ομοιότητες με τις τρέχουσες μακροοικονομικές συνθήκες. Ο πληθωρισμός είχε φτάσει στο 8,8% και η χρηματιστηριακή αγορά είχε υποχωρήσει κατά σχεδόν 32%. Ωστόσο, μετά τις εκλογές η αγορά σημείωσε άνοδο κατά 20%.

Όπως αναφέρει ο Clark η τρέχουσα συμπεριφορά της αγοράς όσον αφορά τον όγκο συναλλαγών βρίσκεται σε αντιστοιχία με τις άλλες χρονιές και ως εκ τούτου, ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος θα είναι πιθανότατα καλοί μήνες για την αγορά.

Από το 2020 η αγορά κρυπτογράφησης βρίσκεται σε ισχυρή συσχέτιση με την αγορά μετοχών και τα κρυπτονομίσματα συμπεριφέρονται με παρόμοιο τρόπο με τις τεχνολογικές μετοχές και τον τεχνολογικό δείκτη NASDAQ. Ως εκ τούτου, οι μήνες μετά τις ενδιάμεσες εκλογές ενδεχομένως να επιφυλάσσουν ευχάριστες ειδήσεις για τους «ταύρους».

Μπορεί η Fed να εμποδίσει την άνοδο;

Οι εκτιμήσεις των οικονομολόγων σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg είναι ότι η Fed θα διατηρήσει και το 2023 την επιθετική πολιτική της με περαιτέρω ποσοτική σύσφιξη η οποία και θα απειλήσει την τάση ανόδου που υποδηλώνει το ιστορικό προηγούμενο.

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.