Η εκ νέου υποχώρηση της τιμής του bitcoin κάτω από την πραγματοποιηθείσα τιμή του, όπως δείχνουν τα onchain στοιχεία, υποδηλώνει ότι η bear market ίσως να μην έχει τελειώσει ακόμη.


Το bitcoin είχε ξεπεράσει την πραγματοποιηθείσα τιμή του, αλλά υποχώρησε εκ νέου κάτω από αυτήν.

Όπως αναφέρει αναλυτής σε ανάρτησή του στο CryptoQuant, πρόσφατα η τιμή του BTC εισήλθε ξανά στην πτωτική (bear - αρκούδα, πτώση) ζώνη συσσώρευσης.

Ο δείκτης της «πραγματοποιηθείσας κεφαλαιοποίησης» (realized capitalization/ realized cap) είναι μια παραλλαγή της «κεφαλαιοποίησης της αγοράς». Για αυτόν τον δείκτη η κεφαλαιοποίηση του bitcoin υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας κάθε νόμισμα με την τιμή που είχε κατά την τελευταία κίνησή του, ενώ για την κεφαλαιοποίησης της αγοράς το κάθε νόμισμα πολλαπλασιάζεται με την τρέχουσα τιμή του BTC.

Η «πραγματοποιηθείσα τιμή» προκύπτει διαιρώντας την πραγματοποιηθείσα κεφαλαιοποίηση με τον αριθμό των BTC που βρίσκονται σε κυκλοφορία τη δεδομένη στιγμή και αποτελεί μια σημαντική μέτρηση για τους επενδυτές.

Στο παρακάτω διάγραμμα αποτυπώνεται η πορεία της τιμής του bitcoin έναντι της πραγματοποιηθείσας τιμής του κρυπτονομίσματος τον τελευταίο χρόνο:

Όπως φαινεται στο διάγραμμα, η τιμή του bitcoin υποχώρησε κάτω από την πραγματοποιηθείσα τιμή του κατά την πρόσφατη πτώση του κρυπτονομίσματος.

Ιστορικά, όταν η τιμή του BTC υποχωρεί κάτω από την πραγματοποιηθείσα τιμή του η αγορά εισέρχεται στον πυθμένα της bear market.

Επίσης, κατά τη διάρκεια τέτοιων περιόδων, συνήθως η γραμμή της πραγματοποιηθείσας τιμής λειτουργεί ως αντίσταση για την τιμή του BTC παρότι η τελευταία την είχε ξεπεράσει πρόσφατα, οδηγώντας αρκετούς στην εκτίμηση ότι η bear market πλησιάζει στο τέλος της. Ωστόσο με την τελευταία πτώση το BTC επέστρεψε σε αυτήν την περιοχή.

Στην ανάρτησή του ο αναλυτής σημειώνει ότι αυτή η ζώνη ήταν πάντα η καλύτερη για τη συσσώρευση περισσότερων κρυπτονομισμάτων. Στο παρακάτω διάγραμμα αποτυπώνονται οι ζώνες συσσώρευσης κατά τη διάρκεια της bear market του 2018-19:

Όπως φαίνεται στο διάγραμμα, κατά τη διάρκεια των περασμένων κύκλων όταν αυτό το επίπεδο μετατρέπεται από αντίσταση σε στήριξη, ξεκινά ένα ανοδικό ράλι (bull run).

Μένει τώρα να φανεί εάν η τρέχουσα πτώση του BTC κάτω από την πραγματοποιηθείσα τιμή του είναι μια πρόσκαιρη δοκιμή των επιπέδων ή θα παραμείνει στην πτωτική ζώνη περισσότερο.

Προς το παρόν η τιμή του BTC βρίσκεται στην περιοχή των $21.400 έχοντας καταγράψει πτώση σχεδόν 12% σε επίπεδο εβδομάδας.

 
To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.