Αγορές buy the dip (αγορά στην πτώση) από τις «φάλαινες» φαίνεται πως είναι σε εξέλιξη, σύμφωνα με τα στοιχεία, αλλά οι αναλυτές παραμένουν επιφυλακτικοί σχετικά με τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές.


Στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγράψει σε διάστημα άνω της μιας εβδομάδας βρέθηκε την Κυριακή 26 Ιουνίου το bitcoin (BTC) εκμεταλλευόμενο την αστάθεια του Σαββατοκύριακου.

«Ασυνήθιστη δραστηριότητα των φαλαινών»

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Cointelegraph Markets Pro και το TradingView το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα έφτασε τα 21.868 δολάρια στο Bitstamp και παρότι η τάση του έχει αντιστραφεί σε αρνητική με την τιμή να βρίσκεται στην περιοχή των 21.300 δολαρίων το bitcoin οδεύει προς το πρώτο πράσινο «κερί» στο εβδομαδιαίο του διάγραμμα από τον Μάιο.

Και ενώ αρκετοί ανησυχούσαν ότι θα είχαμε ένα Σαββατοκύριακο μεγάλης αστάθειας με χαμηλή ρευστότητα τα on-chain στοιχεία αποκάλυψαν αγορές από την ομάδα των μεγαλύτερων κατόχων bitcoin πριν την άνοδο.

«Εντοπίστηκε ασυνήθιστη δραστηριότητα φαλαινών στο bitcoin», ανέφερε σε ανάρτησή της η εταιρεία αναλύσεων Game of Trades.

«Τα αποθέματα οντοτήτων με κατοχή 1.000-10.000 BTC καταγράφουν τεράστια άνοδο. Να δούμε εάν επιβεβαιωθεί αυτή η τάση.»

Το διάγραμμα που συνόδευε την ανάρτηση δείχνει ότι η εμφανής άνοδος ξεκίνησε μέσα στον μήνα όταν η τιμή του BTC είχε υποχωρήσει στο χαμηλό των 17.600 δολαρίων.

Οι αγορές των «φαλαινών» στα επίπεδα κάτω των 20.000 δολαρίων φαίνεται πως δημιουργούν νέα «μαξιλάρια» στήριξης.

Επιφυλακτικότητα από την αγορά παραγώγων CME

Κάποιοι, ωστόσο, παραμένουν πιο συντηρητικοί ως προς την πορεία της τιμής του BTC.

Ο αναλυτής Michaël van de Poppe, υπογραμμίζει ότι απαιτείται η οριστική διάσπαση του επιπέδου των 21.600 δολαρίων προκειμένου να διασφαλιστεί η περαιτέρω ανοδική πορεία και προσθέτει ότι ο βραχυπρόθεσμος στόχος θα μπορούσε να είναι τα 21.100 δολάρια δηλαδή η τιμή κλεισίματος των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης σε bitcoin στην αγορά παραγώγων CME την περασμένη εβδομάδα.

«Οι συνήθεις παραπλανητικές κινήσεις που σημειώνονται τα Σαββατοκύριακα πιθανότατα θα ολοκληρωθούν με το κλείσιμο στα 21.100 δολάρια στο CME για το bitcoin», είχε προβλέψει σε ανάρτησή του προσθέτοντας ότι «Δεν διαφαίνεται καθαρή διάσπαση των 21.600 δολαρίων ακόμη.»

Το bitcoin οδεύει προς την καταγραφή του χειρότερου Ιουνίου στην ιστορία του με τις μηνιαίες απώλειες ανέρχονται σε σχεδόν 33%. Επιπλέον όπως δείχνουν τα στοιχεία από την Coinglass ο φετινός Ιούνιος μαζί με τον Μάιο του 2021 είναι οι μήνες με τις χειρότερες επιδόσεις από την bear market του 2018.

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.