Ο επικεφαλής της DoubleLine Capital, Jeffrey Gundlach, δήλωσε ότι σημειώθηκε ένα μακροχρόνιο ράλι ανόδου για τον χρυσό και παράλληλα καθόδου για το δολάριο ΗΠΑ, αλλά πλέον δεν υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον για αυτά τα δύο.

Το Bitcoin μπορεί να είναι «το τονωτικό πλεονέκτημα», είπε, αναφερόμενος στο ράλι του κρυπτονομίσματος εν μέσω ενός κύματος μετρητών που αντλήθηκαν στο χρηματοπιστωτικό σύστημα κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Ο επικεφαλής της DoubleLine Capital LP και μακροχρόνιος επενδυτής χρυσού Τζέφρι Γκούντλαχ άλλαξε γνώμη για το πολύτιμο μέταλλο και πλέον θεωρεί το Bitcoin καλύτερη επένδυση.

Ο Γκούντλαχ έγραψε στο Twitter ότι είχαμε ένα μακροχρόνιο bull run για τον χρυσό και αντίστοιχα μια bear market ένα δολάριο ΗΠΑ, αλλά έχει γίνει ουδέτερο και στα δύο. Το Bitcoin μπορεί να είναι «το τονωτικό πλεονέκτημα», είπε, σε μια αναφορά στο ράλι του κρυπτονομίσματος εν μέσω ενός κύματος μετρητών που αντλήθηκαν στο χρηματοοικονομικό σύστημα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Τα σχόλια του Gundlach είναι ακόμη ένα σημάδι του ότι η επενδυτική τάση προς το Bitcoin κερδίζει έναντι των θεσμικών οικονομικών επενδυτών και πιθανώς να αντλεί κεφάλαια από την αγορά χρυσού. Ιστορικά, οι επενδυτές στρέφονται στο πολύτιμο μέταλλο για να παίξουν με τις αυξανόμενες προσδοκίες πληθωρισμού. Όμως, κατά το παρελθόν έτος, στα δεσμευμένα κεφάλαια που διαπραγματεύονταν την αγορά χρυσού, έχουν παρατηρηθεί εκροές.

Το Bitcoin, ωστόσο, έχει γοητεύσει τους επενδυτές από τον δισεκατομμυριούχο Elon Musk μέχρι τους κορυφαίους των hedge funds, συμπεριλαμβανομένων των Alan Howard και Paul Tudor Jones. Οι τιμές τετραπλασιάστηκαν τον περασμένο χρόνο και έφτασαν τα 52.000 $ αυτήν την εβδομάδα. Το ψηφιακό νόμισμα υποχώρησε κατά 2% την Πέμπτη και διαπραγματευόταν περίπου στα $51.317.

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.