Τώρα που το bitcoin ξεπέρασε τον «σκόπελο» των 45.000 δολαρίων αρκετοί ενδεχομένως να εφησυχάσουν, όμως οι λόγοι ανησυχίας δεν έχουν εκλείψει.


«Keep calm and carry on»

Σύμφωνα με την ανάλυση των συνιδρυτών της Glassnode, στο bitcoin σημειώθηκαν εισροές λίγο κάτω από τα 100 εκατ. δολάρια. Επιπλέον, η έκθεση Uncharted της εταιρείας, αναφέρει ότι το προηγούμενο επίπεδο αντίστασης των 45.000 δολαρίων έχει πλέον μετατραπεί σε επίπεδο στήριξης για το κορυφαίο κρυπτονόμισμα και αυτά είναι καλά νέα για τους αγοραστές.

Ωστόσο, το επίπεδο των 50.000 δολαρίων μπορεί να απέχει ακόμα αρκετά και προς το παρόν, η σύσταση προς τους επενδυτές είναι να επικεντρώσουν την προσοχή τους στο επίπεδο των 48.000 δολαρίων.

Σε κάθε περίπτωση συνιστάται προσοχή καθώς το κλίμα στην αγορά είναι αρνητικό και ακόμα και στην αγορά μετοχών σημειώθηκαν εκροές. Η έκθεση Uncharted αναφέρει:

«Θα πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί καθώς το μακροοικονομικό περιβάλλον πλήττει το επενδυτικό συναίσθημα και επηρεάζει τη συμπεριφορά στις παραδοσιακές αγορές. Στο αμερικανικό χρηματιστήριο σημειώθηκαν οι πρώτες εβδομαδιαίες εκροές (-14 δισ. δολάρια) από τον Σεπτέμβριο του 2021, καθώς τα σταθερά εισοδήματα επικράτησαν στις ροές κεφαλαίων».

Επιπλέον, αμέσως μετά το bitcoin οι μεγαλύτερες εισροές δεν σημειώθηκαν στο ethereum, αλλά στο solana [SOL], με περίπου 87 εκατ. δολάρια. Μια πιθανή εξήγηση για αυτό είναι ότι οι επενδυτές επιλέγουν τις τοποθετήσεις σε alts, καθώς αρκετά από τα 20 κορυφαία altcoins σημείωσαν εντυπωσιακά ράλι την περασμένη εβδομάδα.

Σπάστε το γυαλί στην περίπτωση των $50.000

Τα στοιχεία της Santiment προκαλούν περαιτέρω ανησυχία καθώς αναφέρουν ότι έχει υποχωρήσει η ταχύτητα του bitcoin.

Αυτή η πτώση της δραστηριότητας πιθανώς να εξηγείται από την ευρεία αίσθηση αβεβαιότητας με την μέτρηση του σταθμισμένου συναισθήματος να διαμορφώνεται στην περιοχή του -2,19 (αριθμός που σημειώθηκε τελευταία φορά στις αρχές του 2020).

Ωστόσο, οι πιο έμπειροι traders πιθανότατα ελπίζουν ότι η παρατεταμένη πτώση θα μπορούσε να ενεργοποιήσει άλλο ένα ανοδικό ράλι.

Η εκδοχή 2.0 του Plan B

Ωστόσο, ο δημιουργός του μοντέλου stock-to-flow (S2F), με το ψευδώνυμο PlanB, δεν καταθέτει εύκολα τα όπλα. Σε ανάρτησή του αναφέρει ότι η τιμή του δείκτη σχετικής ισχύος (RSI) του BTC σημειώνει ξανά άνοδο και αυτό σημαίνει ότι το BTC πλησιάζει στην υπερπώληση ως περιουσιακό στοιχείο.

Επιπλέον, στις ερωτήσεις για το εάν τελικά ισχύει το μοντέλο S2F (και οι προβλέψεις για την τιμή του BTC στα 100.000 δολάρια που βασίζονται σε αυτό) ο PlanB υποστήριξε ότι το 2011 και το 2013 καταγράφηκαν μεγαλύτερες αποκλίσεις από αυτές που σημειώθηκαν τον Μάρτιο του 2022.

Σήμερα, Δευτέρα 4 Απριλίου, το bitcoin διαπραγματεύεται στα 46.178,18 δολάρια έχοντας σημειώσει μεταβολή 3,75% τις τελευταίες επτά ημέρες.

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.