Ο Βρετανικός οίκος δημοπρασιών Christie’s, επιβεβαίωσε ότι θα δεχτεί ether (ΕΤΗ - το κρυπτονόμισμα του δικτύου Ethereum) ως μέσο πληρωμής για μια επερχόμενη δημοπρασία ψηφιακών έργων τέχνης.

Η δήλωση αυτή έγινε στο πρακτορείο Bloomberg και αναφέρεται συγκεκριμένα στα έργα του 'ψηφιακού καλλιτέχνη' Mike "Beeple" Winkelmann.

Παρ' όλα αυτά, η βασική προμήθεια του οίκου δημοπρασιών θα πρέπει να καταβληθεί σε δολάρια ΗΠΑ.

Το προς πώληση έργο είναι ένα κολλάζ φωτογραφιών που έχει 'ποστάρει' ο Beeple από το 2007 μέχρι σήμερα, που ονομάζεται "EVERYDAYS: THE FIRST 5000 DAYS" και θα συνοδευτεί από μιά κρυπτογραφημένη υπογραφή τεκμηρίωσης της ιδιοκτησίας του.

O Noah Davis, ειδικός τέχνης των Christie's στη Νέα Υόρκη σημείωσε σε δήλωσή του στο Bloomberg ότι "Βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο που η χρήση των κρυπτονομισμάτων θα αρχίσει να καθιερώνεται ως βασική πρακτική στην διεξαγωγή των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Με αφορμή αυτήν την πώληση, μπορούμε να μπούμε και εμείς σε αυτή την διαδικασία"

Όσο λοιπόν και αν οι παλαιοί οικονομικοί παίκτες διατηρούν τις επιφυλάξεις τους - και αυτό το βλέπουμε από το γεγονός ότι η αρχική στάση των Cristie's είναι 'καλά τα crypto ...αλλά εμείς θα πληρωθούμε σε δολαριάκια...' - δεν αρνούνται ότι αργά ή γρήγορα το μέλλον των συναλλαγών θα αλλάξει με την χρήση των κρυπτονομισμάτων αλλά και γενικότερα των τεχνολογιών blockchain να επικρατούν στις εμπορικές εφαρμογές.

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.