Ο διευθύνων σύμβουλος ενός από τους μεγαλύτερους παρόχους πληρωμών στον κόσμο προβλέπει ότι η τεχνολογία κρυπτονομισμάτων θα φέρει επανάσταση στα παγκόσμια χρηματοοικονομικά συστήματα.


Ο Dan Schulman διευθύνων σύμβουλος της PayPal σε συνέντευξη που παραχώρησε εν όψει του διεθνούς επενδυτικού συνεδρίου Axis Tel Aviv, δηλώνει ότι έχει μεγάλες ελπίδες για την τεχνολογία κρυπτογράφησης στο μέλλον.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για το τι μπορεί να κάνει η κρυπτογράφησης και η ψηφιοποίηση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα στο μέλλον…»

Οι μεγάλες προσδοκίες του Schulman για την κρυπτογράφηση υπερβαίνουν κατά πολύ το trading σε bitcoin (BTC) και εκτείνονται στη σφαίρα της καθημερινότητας με τη χρήση του κρυπτονομίσματος ως επιλογή πληρωμής.

«Νομίζω ότι τα αρχικά πράγματα που σκέφτονται όλοι για τα κρυπτονομίσματα, είναι η αγορά και η πώλησή τους και ποια θα είναι η τιμή του bitcoin αύριο. Αυτό για μένα είναι το λιγότερο ενδιαφέρον κομμάτι των ψηφιακών νομισμάτων καθώς τα καθιστά μια κατηγορία περιουσιακών στοιχείων. Για μένα, το πραγματικά συναρπαστικό με τα ψηφιακά νομίσματα είναι η χρησιμότητα που μπορούν να έχουν στις πληρωμές».

Συγκεκριμένα, ο CEO της PayPal εκτιμά ότι τα ψηφιακά νομίσματα των κεντρικών τραπεζών (CBDCs) και τα ψηφιακά πορτοφόλια έχουν τη δύναμη να επαναπροσδιορίσουν τις καθημερινές οικονομικές συναλλαγές.

«Οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο εξετάζουν την έκδοση ψηφιακών νομισμάτων. Η αλληλεπίδραση μεταξύ CBDCs, σταθερών νομισμάτων, ψηφιακών πορτοφολιών και βελτιωμένης δυνατότητας πληρωμών με κρυπτονομίσματα δεν είναι απλώς συναρπαστική, είναι αυτό που θα επαναπροσδιορίσει σε σημαντικό βαθμό το μέλλον του οικονομικού χώρου».

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.