Ο επικεφαλής του hedge fund, Bridgewater Associates, Ray Dalio, δεν «βλέπει» το bitcoin στο 1 εκατ. δολάρια.

Την άποψη ότι το bitcoin έχει τεκμαρτή αξία επανέλαβε ο επικεφαλής της Bridgewater Associates,  Ray Dalio, ενώ -μάλλον διπλωματικά- αναφέρθηκε στη αξία του χιούμορ και της ελαφρότητας όταν κλήθηκε να σχολιάσει την προσπάθεια του Elon Musk, να στείλει το Dogecoin στο φεγγάρι.

Ο Ray Dalio, εμφανίστηκε στο podcast του Lex Fridman και ερωτώμενος για την προσπάθεια του CEO της Tesla, Elon Musk, να στείλει το Dogecoin στο φεγγάρι την χαρακτήρισε «χαριτωμένη», συμφωνώντας στη συνέχεια με την άποψη του Fridman για την αξία και τη σημασία του χιούμορ και της ελαφρότητας.

Σημειώνεται ότι, η διαστημική εταιρεία του Musk, SpaceX, ζήτησε να πληρωθεί σε Dogecoin για την εκτόξευση του δορυφόρου DOGE-1 στη Σελήνη τον επόμενο χρόνο.

Εναλλακτικό χρήμα

Ο επικεφαλής του hedge fund χαρακτηρίζει το bitcoin ως «εναλλακτικό χρήμα», επαναλαμβάνοντας ότι έχει αποκτήσει τεκμαρτή αξία και προβλέπει ότι το ανεξέλεγκτο τύπωμα χρήματος θα αυξήσει τον ανταγωνισμό μεταξύ των διαφορετικών νομισμάτων:

“Το bitcoin είναι μέρος αυτού του ανταγωνισμού, αλλά θα υπάρχουν και άλλα είδη χρήματος (και όχι μόνο από το χώρο των κρυπτονομισμάτων)”.

Όπως είπε ο Dalio, τα NFT (Non Fungible Tokens -μη ανταλλάξιμα tokens), των οποίων η δημοτικότητα έχει εκτοξευτεί αυτόν τον χρόνο, θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε αυτόνομο είδος χρήματος. Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος δήλωσε ότι μέχρι τώρα δεν έχει αγοράσει κάποιο NFT, αλλά παραδέχθηκε ότι του προκαλούν περιέργεια.

Οι απόψεις του Dalio για τον χρυσό δεν έχουν αλλάξει, με τον μεγαλοεπενδυτή να τον χαρακτηρίζει το προτιμητέο «αποθεματικό πλούτου» δεδομένου ότι έχει «καθολικά αναγνωριστεί ως χρήμα» εδώ και χιλιάδες χρόνια και αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο είδος στα αποθεματικά των κεντρικών τραπεζών παγκοσμίως. Επιπλέον, το πολύτιμο μέταλλο είναι μη ανιχνεύσιμο, γεγονός που το καθιστά συναρπαστικό για τον δισεκατομμυριούχο.

Μπορεί το bitcoin να φτάσει το 1 εκατ. δολάρια;

Ο Dalio εκτιμά ότι το bitcoin δεν θα φτάσει το ορόσημο του 1 εκατ. δολαρίων, καθώς πιστεύει ότι το κρυπτονόμισμα δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει τον χρυσό.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, το εμβληματικό κρυπτονόμισμα διαθέτει το περίπου 20% της αξίας του χρυσού (εξαιρουμένου του χρυσού που κατέχει η κεντρική τράπεζα και των κοσμημάτων), ποσοστό που ο Dalio χαρακτηρίζει «μάλλον δίκαιο».

Η αγορά των κρυπτονομισμάτων για την ώρα βρίσκεταιπερίπου στα 2,4 τρισεκατομμύρια δολάρια με το bitcoin να κυμαίνεται στην περιοχή του ενός τρισεκατομμυρίου. Ο χρυσός από την άλλη βρίσκεται στα 11,5 τρισεκατομμύρια. Μεγάλη απόσταση βέβαια, όμως τίποτα δεν είναι και απίθανο. Τα πράγματα είναι κάπως έτσι.

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.