Μία από τις μεγαλύτερες αγορές στο darknet για την πώληση δεδομένων ταυτότητας και κλεμμένων στοιχείων πιστωτικών καρτών, το Joker's Stash διέκοψε την λειτουργία του τον περασμένο μήνα μετά την συγκέντρωση στο ταμείο του περίπου ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων σε κρυπτονομίσματα.

Πριν από λίγες εβδομάδες, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι που ανήκουν στις διωκτικές αρχές, κατάσχεσαν μερικούς από τους διακομιστές της διαδικτυακής πύλης που συνδέονται με τον ιστότοπο του Joker's Stash, αλλά δεν μπόρεσαν να κλείσουν εντελώς τις επιχειρήσεις.

Αναφορές δείχνουν ότι η μεγαλύτερη αγορά του darknet στον κόσμο (DNM), όσον αφορά κλεμμένες πιστωτικές κάρτες και τις πωλήσεις στοιχείων ταυτότας, έχει σταματήσει να λειτουργεί μετά τη έναρξή της λειτουργίας του από το 2014. Το Joker's Stash είχε ανακοινώσει στις 15 Ιανουαρίου ότι η επιχείρηση θα έκλεινε το κατάστημα στα μέσα Φεβρουαρίου. Στην πραγματικότητα φαίνεται ότι το Joker's Stash διέκοψε την λειτουργία του στις 3 Φεβρουαρίου.

Η εταιρεία ανάλυσης blockchain Elliptic ανέφερε ότι το Joker's Stash κέρδισε περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε κρυπτονομίσματα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του. Η Elliptic αποκάλυψε επίσης ότι η εκτίμηση αυτή πρόκειται για έναν συντηρητικό υπολογισμό.

Σύμφωνα με αναφορές, ο ιδιοκτήτης - διαχειριστής του Joker's Stash διαγνώστηκε με κορονοϊό και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για επτά ημέρες. Από τότε καιJoker's Stash και τις επόμενες εβδομάδες, η Gemini Advisory ανέφερε ότι η επιχείρηση σημείωσε «σοβαρή πτώση» στους όγκους. Η παρακάτω εικόνα, που δημιουργήθηκε από τον Gemini δείχνει τη μείωση των δεδομένων Stash CNP και CP του Joker προς τα τέλη Αυγούστου 2020.

Αλλά ο Covid-19 δεν ήταν το μόνο ζήτημα που αντιμετώπισε η Joker's Stash το 2020, καθώς και οι διωκτικές αρχές από Ευρώπη και ΗΠΑ έβαλαν το χέρι τους. Η Interpol και το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DoJ) κατέλαβαν ορισμένους διακομιστές της υπηρεσίας στις 16 Δεκεμβρίου 2020. Αλλά όπως και το The Pirate Bay, το Joker's Stash δημιούργησε νέα υποδομή στο διαδίκτυο και η λειτουργία του συνεχίστηκε μέχρι την ανακοίνωση για την διακοπή της υπηρεσίας.

Το Joker's Stash ανακοίνωσε ότι «δεν θα ανοίξει ξανά» και κατέστησε σαφές ότι οι πελάτες δεν πρέπει να εμπιστευτεί τους απατεώνες που λένε ότι συνεχίζουν την λειτουργία του.

Το αποθεματικό του Joker's Stash που αποκτήθηκε από αρχεία καρτών πληρωμής προήλθε από εταιρείες που είδαν μεγάλες παραβιάσεις δεδομένων τα προηγούμενα χρόνια. Κατά την Gemini Advisory τα δεδομένα του Joker's Stash προήλθαν από παραβιάσεις τεράστιων ποσοτήτων εμπιστευτικών δεδομένων πελατών. Οι εμπορικές επιχειρήσεις που έχασαν τεράστιο όγκο δεδομένων περιλαμβάνουν την Whole Foods, την Saks Fifth Avenue, τα Hilton Hotels, τα super market Hy-Vee και Lord and Taylor.

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.