Η καναδέζικη εταιρεία εξόρυξης bitcoin BitFarms, υπολογίζει ότι μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2021, θα είναι σε θέση να εξορύσσει bitcoin με κόστος 4.125 δολαρίων το ένα!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Bitfarms  ιδρύθηκε το 2017 και λειτουργεί κάθετες εγκαταστάσεις εξόρυξης bitcoin. Ήδη λειτουργούν πέντε εγκαταστάσεις της, βιομηχανικής κλίμακας στην περιοχή του Québec. Όλες τροφοδοτούνται με φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια που προέρχεται από υδροηλεκτρικά έργα, η παροχή της οποίας διασφαλίζεται από μακροχρόνια συμβόλαια.

Το Οκτώβριο του 2020, η Bitfarms είχα ανακοινώσει την υπογραφή συμφωνίας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας κόστους 0,02 δολ/kWh για την τροφοδοσία εξορυκτικής εγκατάστασής της στην Αργεντινή, συνολικής ισχύος 60 MW. Στην συνέχεια η συμφωνία αναθεωρήθηκε και τελικά η ισχύς της εγκατάστασης θα φτάσει στα 210 MW, με το κόστος της παρεχόμενης ηλεκτρικής ενέργειας να είναι τα τέσσερα πρώτα χρόνια 0,022 δολ/kWh. Η συμφωνία έχει ισχύ οκτώ ετών.

 

 

Παράλληλα όπως ανακοινώθηκε, στην εγκατάσταση θα λειτουργούν 48.000 MicroBT συσκευές εξόρυξης. Η ισχύς των 210 MW πάντως είναι αρκετή για την λειτουργία 55.000 τέτοιων συσκευών.

Όλα αυτά μπορούν να αποδώσουν κέρδη 650 εκατομμυρίων δολαρίων ή 11.774 bitcoin υπολογίζοντας τον σημερινό βαθμό δυσκολίας εξόρυξης και μια μέση τιμή των 55.000 δολαρίων ανά bitcoin.

Εάν λάβουμε υπόψιν ότι το κόστος εξόρυξης ενός bitcoin στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Québec κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2020 έφτασε στα 7.500 δολάρια, τότε το κόστος των 4.125 δολαρίων ανά bitcoin που υπολογίζεται για την εγκατάσταση στην Αργεντινή, μιλάμε για μια μείωση κόστους της τάξης του 45%!


Ποιος λέει λοιπόν ότι δεν είναι πλέον εποχή για mining; ...Απλά χρειάζεται πολύ μεγάλη επένδυση

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.