Ένα δικαστήριο της Νότιας Κορέας διέταξε ένα από τα μεγαλύτερα εγχώρια ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων να αποζημιώσει τα θύματα ενός περιστατικού «τυχαίας απόσυρσης» το 2018. Η Bithumb διατάχθηκε να πληρώσει πελάτες που τα bitcoin τος μεταφέρθηκαν σε άγνωστο πορτοφόλι.

Τα χρήματα κατέληξαν σε διεύθυνση άγνωστου κατόχου

Σύμφωνα με την Fn News, έξι πελάτες της Bithumb κατέθεσαν την υπόθεση ενώπιον του 15ου τμήματος αστικών υποθέσεων του κεντρικού περιφερειακού δικαστηρίου της Σεούλ. Ισχυρίστηκαν ότι το ανταλλακτήριο τους παραπληροφόρησε σχετικά με την ανάληψη bitcoin τον Νοέμβριο του 2018.

Λόγω της φερόμενης αλυσίδας σφαλμάτων, οι χρήστες έστειλαν τα bitcoin (BTC) σε ένα άγνωστο πορτοφόλι. Τα θύματα ήθελαν να μεταφέρουν τα cryptos τους από το πορτοφόλι Bithumb σε τρίτο μέσω μιας λειτουργίας που προσφέρει το ανταλλακτήριο.

Όμως, σύμφωνα με τον δικαστή Min Seong-cheol, η λειτουργία πήγε στραβά, καθώς το σύστημα του Bithumb δεν μετέφερε τα χρήματα στις απαιτούμενες διευθύνσεις. Στην πραγματικότητα, τα bitcoin τους κατέληξαν σε ένα πορτοφόλι του οποίου η ταυτότητα του ιδιοκτήτη είναι ακόμα άγνωστη, σύμφωνα με το δικαστήριο της Σεούλ.

Τα θύματα ισχυρίστηκαν ότι η εξυπηρέτηση πελατών της Bithumb τους είπε ότι to ανταλλακτήριο δεν έκανε τίποτα λάθος, αν και η εταιρεία γνώριζε καλά ότι υπήρξε κάποιο λάθος.

Η υπόθεση συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας σε όλη τη χώρα χάρη σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Youtube. Το video έγινε σύντομα viral στην κρυπτοκοινότητα της Νότιας Κορέας εξαιτίας των σφαλμάτων που αποκαλύφθηκαν από τα θύματα.

Ο δικαστής Min σχολίασε κατά τη διάρκεια της δίκης:

Είναι δύσκολο να πούμε ότι ο εναγόμενος έχει εκπληρώσει τις προληπτικές του υποχρεώσεις βάσει του καταβληθέντος μισθωτικού συμβολαίου, όπως δεν εκπλήρωσε το καθήκον του να επαληθεύσει την ταυτότητα της διεύθυνσης ανάληψης που ζητήθηκε από τους ενάγοντες και τη διεύθυνση ανάληψης που διαβιβάστηκε στον εναγόμενο διακομιστή.

Αρχικά, τα θύματα ζήτησαν αποζημίωση 1 εκατομμυρίου δολαρίων, αλλά ο δικαστής αποφάσισε να αποζημιώσει τα bitcoin με την ισοτιμία της ημερομηνίας που συνέβη το συμβάν (4.550 $ - 4.650 $ περίπου). Αυτή η απόφαση προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των θυμάτων, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες τιμές bitcoin στις μέρες μας.

Για την ώρα, το Bithumb δεν έχει εκδώσει δημόσιο σχόλιο σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου.

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.