Αν και αρνήθηκε να δώσει μια σαφή πρόβλεψη για την τιμή του bitcoin, o Διευθύνων Σύμβουλος του Kraken είπε ότι εντός του 2012 θα αξίζει όσο μια Lamborghini, ενώ το 2022 όσο μια Bugatti.

Οι προβλέψεις του δεν έμειναν όμως εκεί. Μίλησε και για το Ethereum, για το οποίο προέβλεψε άνοδο πάνω από τα επίπεδα των 2.000 δολαρίων λόγω της αναβάθμισης ETH 2.0 και του τεράστιου όγκου εφαρμογών που αναπτύσσονται σε αυτό το πρωτόκολλο

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Jesse Powell εκφράζεται με τόσο αισιόδοξες εκφράσεις. Επανειλεμιμένως έχει αναφερθεί στην "άπειρη" προοπτική του bitcoin, ειδικά όσο η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνεχίζει να τυπώνει απεριόριστες ποσότητες δολαρίων.

Όταν ρωτήθηκε τί εννοεί με το όρο "άπειρη" σε μια προηγούμενη συνέντευξη, είχε απαντήσει ότι ένα εκατομμύριο δολάρια ανά bitcoin του φαίνεται μια λογική τιμή για τα επόμενα δέκα χρόνια.

Σε πρόσφατη πάντως συνέντευξη στο Bloomberg, έδωσε τις προβλέψεις του προβάλλοντάς τις σε αξίες πανάκριβων αυτοκινήτων.

"Είναι πιο εύκολο να καταλάβουμε, εάν συγκρίνουμε με μέτρο τα αυτοκίνητα Tesla. Τώρα ένα bitcoin αξίζει όσο ένα Tesla model 3. Πολύ πιθανόν στα τέλη της χρονιάς να αξίζει όσο μια Lamborghini. Πολύ πιθανόν στα τέλη της επόμενης χρονιάς να αξίζει όσο μια Bugatti."

Παρά το γεγονός ότι ο Powell δεν πιστεύει ότι είναι αναγκαία η σύγκριση της αξίας του bitcoin με δολάρια ΗΠΑ, καθώς αυτά βρίσκονται σε μια συνεχή απαξίωση, εμείς ...οι κοινοί θνητοί δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι να αλλάξουμε τον τρόπο που μετράμε τα πράγματα και τα καταλαβαίνουμε.

Ας δούμε λοιπόν πως μεταφράζονται τα λεγόμενα του Powell.

Σύμφωνα με στοιχεία από το SuperCars.net, η φθηνότερη καινούργιο μοντέλο Lamborghini στις ΗΠΑ είναι η Huracan Evo Rear Wheel Drive (RWD), που αξίζει 179.000 δολάρια. Το ακριβότερο μοντέλο είναι η Aventador SVJ που αξίζει μόνο... 515.000 δολάρια.

Εάν ο Powell μας τα λέει καλά, η πρόβλεψή του μας λέει ...κάτι ανάμεσα στα 179.000 και τα 515.000 δολάρια για τους επόμενους 9 μήνες!

Για το 2022 οι προβλέψεις του Powell ξεφεύγουν! Η "φθηνότερη" Bugatti στις ΗΠΑ πωλείται στην τιμή των 2.900.000 δολαρίων ... για να φτάσουμε εκεί θα πρέπει η αξία του bitcoin να ανέβει κατά 5.000! Δεν μιλάμε για την ακριβότερη Bugatti που κοστίζει ... 3.900.000 δολάρια...

Όπως είπαμε και πιο πάνω, ο Powell δεν παρέλειψε να μιλήσει για το Ethereum, όπως και για το DOT, αναφέροντας την συνεχώς αυξανόμενη αποδοχή του blockchain του από την κοινότητα των προγραμματιστών.

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.