Η Hester Peirce, μέλος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) είπε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή της στο Forbes, ότι η καθυστέρηση έγκρισης των Διαπραγματεύσιμων Αμοιβαίων Κεφαλαίων bitcoin (ETF), μπορεί να οδηγήσει το κοινό σε αναζήτηση πιο επικίνδυνων και λιγότερο αξιόπιστων καναλιών για επένδυση στο bitcoin.

H Peirce έχει κερδίσει επάξια το παρατσούκλι "Crypto Mom", αφότου δημοσιοποιήθηκε η διαφωνία της με την μέχρι τώρα απόρριψη των bitcoin ETF.

Παρά το γεγονός ότι η επίτροπος Peirce συντάσσεται με τους υπόλοιπους συναδέλφους της στην ανάγκη αντιμετώπισης οποιουδήποτε πιθανού κινδύνου οικονομικής απάτης, η θέση της είναι ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πρέπει να παρουσιάσει μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με τα ETF. Όπως λέει χαρακτηριστικά: εάν είναι οι "κρυπτεράδες" να προβούν σε αύξηση κεφαλαίου, αυτό θα πρέπει να γίνει με απόλυτη συμμόρφωση στους κανόνες της SEC. Όμως δεν είναι πάντα ξεκάθαρο "εάν αυτό για το οποίο μιλάμε πρόκειται για αύξηση κεφαλαίου ή όχι."

Η επίτροπος που ζητάει πάντα μεγαλύτερη σαφήνεια, λέει ότι πολλοί αιτούντες αδυνατούν να καταλάβουν τι έχει πάει στραβά, όταν εξετάζουν τις απορριπτικές εκθέσεις και ερευνούν τι πρέπει να κάνουν ώστε να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις.

Αυτή η ανάγκη για μεγαλύτερη σαφήνεια είναι κάτι που τονίζει ο Επίτροπος όταν διαφωνεί σχετικά με τις απορριφθείσες αιτήσεις ETF. Ο Peirce λέει ότι πολλοί αιτούντες προσπάθησαν να εξετάσουν τις απορρίψεις για να καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν για να συμμορφωθούν.

"Νομίζω ότι θέτοντας πρότυπα έγκρισης που είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος πώς να τα ικανοποιήσει, έχουμε εγκλωβιστεί σε μια τρύπα από την οποία είναι δύσκολο να ξεφύγουμε"

Η Pierce πιστεύει ότι το ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα έχει γίνει πολύ μεγάλο και ταυτόχρονα οι επενδυτές έχουν πρόσβαση σε αυτά ανεξάρτητα από πιθανώς ασφαλέστερα, ρυθμιζόμενα μέσα όπως θα ήταν τα ETF. Και κάνει την ρητορική ερώτηση, αναφερόμενη στα ETF, "δεν θα ήταν καλύτερο για εμάς να τους επιτρέψουμε να έχουν πρόσβαση σε αυτά μέσω των πιο τυπικών χρηματιστηριακών προϊόντων που είναι πιο οικεία;"

Ερωτώμενη για την στρατηγική της MicroStrategy σχετικά με το bitcoin και το αυξανόμενο ενδιαφέρον των θεσμικών επενδυτών για τον χώρο των κρυπτονομισμάτων είπε:

"Το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη οικονομική δραστηριότητα στον χώρο των κρυπτονομισμάτων σημαίνει ότι θα δούμε περισσότερα σημεία επαφής με τις αγορές μέσω εισηγμένων εταιρειών που εμπλέκονται κάπως με τα κρυπτονομίσματα".

"Καθώς τα επενδυτικά ιδρύματα μπαίνουν σε αυτόν τον χώρο, ζητούν υψηλότερα πρότυπα και μόλις αυτά τα υψηλότερα πρότυπα τεθούν σε εφαρμογή, τότε μπαίνουν ακόμη περισσότερα ιδρύματα".

Αυτός ο κύκλος καταδεικνύει την αναδυόμενη 'θεσμική' καθιέρωση των κρυπτο-αγορών και την ανάγκη για ETF. Με τη σειρά της, αυτή η καθιέρωση θα έκανε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πιο ευέλικτη με ένα ETF κρυπτονομίσματος.

Μην ξεχνάμε ότι βρίσκονται υπό εκκρεμότητα οι αιτήσεις για bitcoin ETF των Cboe, Goldman Sachs, και Fidelity Investments.

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.