Οι θεσμικοί επενδυτές ίσως οδηγήσουν στα άκρα αυτόν τον ανοδικό κύκλο της τιμής του bitcoin, σύμφωνα με τον επικεφαλής ανάπτυξης του Kraken, Dan Held.

Σε ένα μακρύ νήμα στο Twitter, ο Held λέει στους 164.000 ακολούθους του ότι το bitcoin προσελκύει με ταχύ ρυθμό θεσμικούς επενδυτές που θα μπορούσαν να προσθέσουν τρισεκατομμύρια δολάρια στην αγορά.

"Το κοπάδι είναι εδώ. Τα επενδυτικά ιδρύματα διαχειρίζονται 100 τρισεκατομμύρια δολάρια και τώρα μερικά από αυτά μπαίνουν στο Bitcoin.

Καθώς τα ιδρύματα παρέχουν πρόσβαση στο bitcoin και το αγοράζουν, μειώνεται η διαθεσιμότητά του για αγορά."

Ο Held επισημαίνει ότι το επίπεδο των συναλλαγών των θεσμικών επενδυτών με bitcoin στην Coinbase, από το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο του 2019 έχει αυξηθεί με ανησυχητικό ρυθμό, ειδικά το τέταρτο τρίμηνο του 2020.

"Ένας πιο συγκεκριμένος τρόπος για να μετρηθεί η άνοδος των ιδρυμάτων είναι μέσω της κατάθεσης του εγγράφου S-1 της Coinbase στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία είχε ένα διάγραμμα που δείχνει ότι ο όγκος συναλλαγών των θεσμικών επενδυτών ξεπερνά εκείνον των λιανικών συναλλαγών. Όπως μπορούμε να δούμε, η άνοδος των θεσμικών ξεκίνησε το δεύτερο τρίμηνο του 2019 και αυξήθηκε το 4ο τρίμηνο του 2020."

Ο Held σημειώνει ότι καθώς η επιρροή του bitcoin μεταξύ αυτών των μεγαλύτερων επενδυτών κερδίζει έδαφος, θα αποκτηθεί σημαντική ισχύς παραμονής, κάτι που θα αλλάξει το τοπίο του bitcoin και της χρηματοπιστωτικής αγοράς γενικότερα.

"Πρόκειται για μια σημαντική μετάβαση στην καμπύλη υιοθέτησης του bitcoin. Καθώς αναγνωρίζεται ευρύτερα ως αποθήκη αξίας, αποκτά βαθύτερες ρίζες στον κόσμο μας…

Αυτός ο κύκλος του bitcoin είναι διαφορετικός. Ποτέ κατά το παρελθόν το bitcoin δεν είχε αποκτήσει τόσο ισχυρά θεμέλια σε ένα μακροοικονομικό σκηνικό (παραδοσιακό χρηματοοικονομικό σύστημα) κάτι που υπογραμμίζει γιατί ακριβώς χρειάζεται το bitcoin, το αφήγημα είναι μοναδικό και οι ροές [κεφαλαίων] μπορούν εύκολα να εισέλθουν στο bitcoin."

Το στέλεχος του Kraken πιστεύει επίσης ότι αυτό το επίπεδο ευρείας υιοθέτησης θα μπορούσε να προκαλέσει μια απίστευτα ανοδική αγορά αλλά και να μειώσει αντίστοιχα την ένταση των μελλοντικών πτωτικών κύκλων.

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.