Τα διαπραγματεύσιμα μέσω χρηματιστηρίου επενδυτικά προϊόντα bitcoin συμπεριλαμβάνουν υπό την διαχείρισή τους πάνω από 800.000 bitcoin, σύμφωνα με τον Vetle Lunde, έναν αναλυτή της Arcane Research.

"Τα διαπραγματεύσιμα μέσω χρηματιστηρίου συνδεδεμένα με bitcoin επενδυτικά οχήματα, τώρα έχουν υπό διαχείριση 800.000 BTC, που είναι ίση με το 4,3 των bitcoin που βρίσκονται σε κυκλοφορία"

Στην συνέχεια προσθέτει ότι τα επενδυτικά κεφάλαια bitcoin έχουν απορροφήσει περισσότερα από 100.000 bitcoin από την αρχή του έτους.

Συνολικά, αυτά τα επενδυτικά κεφάλαια αποτιμώνται σε περισσότερα 46 δισεκατομμύρια δολάρια, με τις σημερινές τιμές. Την κορυφή κατέχει ο γίγαντας των επενδύσεων ψηφιακών στοιχείων Greyscale, κατέχοντας το 82% αυτής της αγοράς.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεση της Greyscale, η οποία δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή, η εταιρεία κατέχει συνολικά 41 δισεκατομμύρια δολάρια σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Την μερίδα του λέοντος σε αυτά κατέχει το Bitcoin Trust, με αξία περίπου 34,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ακολουθεί το Ethereum Trust που ενσωματώνει ΕΤΗ αξίας περίπου 5,17 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Lunde σημειώνει ότι "παρ' όλα αυτά, με τις τρείς νέες εγκρίσεις ETF στον Καναδά, η κυριαρχία της Greyscale στην αγορά φθίνει."

Τα Διαπραγματεύσιμα Αμοιβαία Κεφάλαια (ETF) είναι επενδυτικά προϊόντα που ακολουθούν τις τιμές των ψηφιακών στοιχείων με τα οποία είναι συνδεδεμένα και είναι άμεσα διαπραγματεύσιμα στις παραδοσιακές πλατφόρμες διαπραγμάτευσης. Έτσι τα ETF bitcoin επιτρέπουν στους θεσμικούς επενδυτές την έκθεση στο bitcoin, χωρίς να κατέχουν bitcoin στην πραγματικότητα.

Πάντως, για την ώρα, στις Ηνωμένες Πολιτείες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) δεν έχει δώσει την έγκρισή της σε καμία από τις αιτήσεις κυκλοφορίας ETF που έχουν κατατεθεί τα τελευταία χρόνια, οπότε αυτά τα προϊόντα δεν είναι ακόμη διαθέσιμα στις ΗΠΑ.

Στον Καναδά, τα τρία bitcoin ETF που έχουν έως τώρα εγκριθεί, συγκεντρώνουν μερίδιο 2,5% της αγοράς, μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες από την έγκρισή τους.

Να θυμίσουμε, ότι τρεις αιτήσεις για bitcoin ETF που έχουν κατατεθεί από τις Fidelity Investments, SkyBridge Capital, και VanEck εκκρεμούν για έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.