Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, που εργάζεται στην δημιουργία ενός κεντρικά ελεγχόμενου νομίσματος (central bank digital currency - CBDC), βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση. Η Federal Reserve Bank of Boston  συνεργαζόμενη με το MIT (Massachusetts Institute of Technology), σχεδιάζουν να παρουσιάσουν δύο πρωτότυπα του Ψηφιακού Δολαρίου μέχρι τον ερχόμενο Ιούλιο.

O Πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell, σε εκδήλωση της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (Bank for International Settlements - BIS) που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα και είχε σαν κεντρικό θέμα την ψηφιακή καινοτομία στην κεντρική τράπεζα, δήλωσε ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ εργάζεται για την κυκλοφορία ενός ψηφιακού δολαρίου.

Ο James Cunha, ο οποίος ηγείται της ομάδας των αξιωματούχων της Federal Reserve Bank of Boston και του MIT που εργάζονται από κοινού για την δημιουργία αυτού του ψηφιακού νομίσματος δήλωσε στο Bloomberg:

"Η Boston Fed και το MIT ελπίζουν να παρουσιάσουν μέρος της εργασίας τους το τρίτο τρίμηνο, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον δύο πρωτοτύπων λογισμικών που θα διαχειρίζονται συναλλαγές πραγματοποιούμενες από ψηφιακά δολάρια"

Όπως εξήγησε ο Cunha, μετά την παρουσίαση των πρωτοτύπων, θα μπορέσουν να ασχοληθούν και άλλοι με την περαιτέρω ανάπτυξη του κώδικα.

Στην συνέχεια Cunha παρουσίασε τις σημαντικότερες προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν η Κεντρική Τράπεζα, το Υπουργείο Οικονομικών και το Κογκρέσο, σε σχέση με το ψηφιακό δολάριο. Αυτές περιλαμβάνουν το γεγονός ότι η FED θα πρέπει να φιλοξενεί λογαριασμούς πελατών, το εάν θα επιτραπεί η ανωνυμία καθώς και ποιες ασφαλιστικές δικλείδες θα προσφερθούν στους χρήστες για την προστασία τους από κυβερνοεπιθέσεις ή και από λανθασμένες συναλλαγές. Προσέθεσε πάντως ότι το έργο της Fed σκοπό έχει να δείξει τις δυνατότητες χωρίς να λάβει θέση σε αυτά τα σημαντικά ζητήματα.

"Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να μην περιμένουμε τη συζήτηση για τις πολιτικές που θα εφαρμοστούν, γιατί τότε θα πάμε πίσω έναν χρόνο", είπε ο Cunha.

Επίσης τόνισε ότι η Κεντρική Τράπεζα θα υιοθετήσει πλήρως το Ψηφιακό Δολάριο μόνο κατόπιν ισχυρής στήριξης από τους εκλεγμένους ηγέτες του έθνους .

"Δεν θα προχωρήσουμε σε αυτό χωρίς την στήριξη του Κογκρέσου, και νομίζω ότι αυτή πρέπει να παρασχεθεί υπό την μορφή νομικής αδειοδότησης, παρά υπό την αναθεώρηση της ερμηνείας των υπαρχόντων νόμων."

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.