Ο Agustin Carstens, γενικός διευθυντής της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (Bank of International Settlements - BIS), είπε ότι τα κρυπτονομίσματα "χρησιμοποιούνται για την αποφυγή των νόμων και επομένως θα πρέπει να αντιμετωπίζουν περισσότερες ρυθμίσεις". Ο Carstens, είχε επιτεθεί στο bitcoin και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα και κατά το παρελθόν.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης, ο γενικός διευθυντής του BIS ισχυρίστηκε επίσης ότι "οι νόμοι κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας απουσίαζαν σε πολλές εφαρμογές ορισμένων νομισμάτων στον κυβερνοχώρο". Παρόλα αυτά, παρά τη συνεχιζόμενη αντίθετη προσέγγιση των παγκόσμιων ρυθμιστικών αρχών και των κεντρικών τραπεζών, η χρήση στοιχείων ενεργητικού κρυπτονομισμάτων όπως το bitcoin ως μέσο πληρωμής ή ως αποθήκη αξίας συνεχίζει να αυξάνεται.

Ωστόσο, ο Carstens, ο οποίος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως "εξέχων αντίπαλος του bitcoin", συνεχίζει να αρνείται ότι τα κρυπτονομίσματα χρησιμοποιούνται ως εναλλακτική λύση έναντι των μετρητών fiat. Επαναλαμβάνει επίσης τον ισχυρισμό ότι τα κρυπτονομίσματα χρησιμοποιούνται κυρίως ως "κερδοσκοπικό όχημα". Επιπλέον, για να υποστηρίξει την αρνητική του στάση έναντι των κρυπτονομισμάτων, ο Carstens πρόσθεσε:

Δεν βλέπω καμία κυριαρχία στα νομίσματα στον κυβερνοχώρο ούτε έχουν κάποια επιρροή όσον αφορά την χρήση ως χρήμα.

Επίσης, ο γενικός διευθυντής του BIS απορρίπτει με τον ίδιο τρόπο και την άποψη ότι τα stablecoins, για τα οποία λέει ότι "έχουν κάποιες περιορισμένες εφαρμογές", αποτελούν απειλή για τα κυρίαρχα νομίσματα.

Εν τω μεταξύ, η τελευταία επίθεση του Carstens στα κρυπτονομίσματα φαίνεται να συμπίπτει χρονικά με την πρόσφατη αλλαγή πλεύσης έναντι των κρυπτονομισμάτων από τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ καθώς και την ανακοίνωση της Financial Action Taskforce (FATF) σχετικά με τις αναθεωρημένες οδηγίες για τα εικονικά περιουσιακά στοιχεία.

Βέβαια, εκείνο το οποίο συμβαίνει, είναι η όλο και μεγαλύτερη υιοθέτηση του bitcoin, από τις μεγάλες εταιρείες και τους θεσμικούς επενδυτές. Βέβαια μαζί με αυτήν ...αρχίζουν να πυκνώνουν και τα μαύρα σύννεφα. Ας τα λάβουμε όλα υπ' όψιν μας...

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.